Grove æbleboller

Quinoasalat med bønner og stegt ost (Paneer)

Salater er ofte noget man spiser som tilbehør til et stykke kød, eller det gør jeg i hvert fald, men man kan nu også sagtens spise den alene. Jeg synes denne salat fungerer godt som begge ting. Jeg spiste salaten til en hakkebøf til aftensmad den ene dag og spiste resten af salaten til frokost den efterfølgende dag. Denne quinoasalat er dejlig nem og enkel, er toppet med lidt stegt ost, og smager helt fantastisk.

I kan bruge lige den slags ost, som I ønsker, så længe det stadig er en ost som man kan stege 🙂 Jeg brugte en paneer fra Taverna, som jeg er ret vild med, men man kan også sagtens bruge Grillost, Halloumi, Grill & BBQ ost eller andre slags. Disse er bare nogen af de oste, som jeg plejer at bruge, når jeg steger ost, men der findes sikkert mange andre varianter.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

300g blandet spidskål

70g edemame bønner

8 cherrytomater

100g kogt quinoa

80g paneer ost

2 spsk. koldpresset rapsolie

10 dråber citronsaft

 

Fremgangsmåde

  1. Som det første skal I koge quinoa som anvist på pakken. Lad dem efterfølgende køle af og vend dem først i salaten, når de er blevet kolde.
  2. Skær osten i 3 mm skiver og del dem i 2. Steg osten på en varm pande med en lille smule olie. de skal ikke have meget mere end et lille minut på hver siden.
  3. Skær spidskålen i tynde strimler og kom det på et fad eller en stor tallerken. Skær cherrytomaterne i både og bland dem i salaten sammen med bønnerne og den afkølet quinoa.
  4. Rør rapsolie og citronsaft sammen, vend det i salaten lige inden servering og top tilsidst salaten med den stegte ost.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove æbleboller