Madplan uge 40

Broccolisalat med serranoskinke

Broccolisalat er jo en god gammel kending, dog har jeg ændret en lille smule i min version og lavede den en smule sundere og mere efter mine smagsløg. Salaten passer perfekt som tilbehør til et hvilket som helst stykke kød, om det er mørbrad, frikadeller eller et stykke kylling. Salaten fungerer også rigtig godt dagen efter, jeg synes ikke den bliver kedelig eller blød, så lav gerne en stor portion så har I til frokosten den næste dag.

Normalt bruger man stegt bacon til denne salat, men det vil jeg helst undgå, da jeg har galdesten og bacon har det med at drille, så det spiser jeg helst ikke. I stedet har jeg byttet bacon ud med serranoskinke, hvilket altså smager helt fantastisk. Derudover er salaten fyldt med broccoli (surprise), rødløg, pinjekerner og en nem og lækker dressing, som skal vendes i alle disse lækre råvarer.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

300g frisk broccoli

4 skiver serranoskinke

30g pinjekerner

1 rødløg

5 friske grønne asparges

2 spsk. fromage frais

1 spsk. vand

0,5 tsk. citronsaft

0,5 tsk. honning

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. På en varm pande rister I pinjekernerne i et par minutter og stiller dem efterfølgende til siden. Derefter steger i serranoskinken på panden, det tager ikke meget mere end 1 minut eller 2.
  2. Skær broccolien i små buketter, snit rødløget meget fint og skær de friske asparges i 1 cm tern og kom det hele i en stor skål.
  3. Lav nu dressingen ved at blande fromage frais, honning, citronsaft, salt og peber godt sammen. Fortynd eventuelt dressingen med lidt vand, da den skal være ret tynd.
  4. Vend dressingen i grøntsagerne og top salaten med de ristet pinjekerner og den stegt serranoskinke.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 40