Broccolisalat med serranoskinke

Æblekage med kokos/kaffe topping

Efteråret nærmer sig og æbletræernes udbytte er helt fantastisk i øjeblikket. En ide kan være at lave en stor portion æblegrød af alle de lækre æbler, derefter kan man jo enten fryse det ned, i mindre portioner, eller bruge det med det sammen til eksempelvis denne lækre æblekage med en kokos/kaffe topping.

Jeg synes det er med at udnytte hvad naturen giver os, og man kan se på diverse æbletræer at folk slet ikke kan følge med, for der er virkelig kommet mange æbler i år, så det er bare med at komme i gang. Jeg brugte en del af min æblegrød til at lave denne lækre kage. Æbler giver en god smag og er samtidig med til at holde kagen lækker og saftig i flere dage. Kagen toppede jeg med en kokostopping som var smagt til med både friskbrygget kaffe og lidt af æblemosen.

OPSKRIFT 8 pers.

Ingredienser

Bund

70g mel (mandel eller kokosfibermel)

70g havregryn

1 dl mælk

100g æblemos

1 æg

40g kokosolie

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljepulver

0,5 tsk. flydende sødemiddel el. 2 spsk. multisød (fra EASIS)

 

 

Topping

5 stk. dadler

70g kokosmel

70g kokosolie

2 tsk. kakaopulver

3 spsk. kaffe (brygget kaffe)

1,5 spsk. æblemos

1 spsk. multisød (EASIS)

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave bunden. I en blender kommer I mandler (eller bare mandelmel) og havregryn i og blender til fint mel. Tilføj æblemos, kokosolie, æg, mælk, bagepulver, vaniljepulver og multisød.
  2. K0m dejen i en aflang form beklædt med bagepapir og bag kagen i 20 minutter ved 200 grader.
  3. Når kagen har bagt 15 minutter går I i gang med toppingen. I blenderen kommer I dadler, æblemos og kokosolie og blender til en lind masse.
  4. Kom æble/dadelmassen i en kasserolle sammen med de øvrige ingredienser til toppingen. Lad massen simre et par minutter og hæld det over kagen, når den har bagt de 20 minutter.
  5. Kom kagen tilbage i ovnen og lad den bage videre i 5-6 minutter.
  6. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af, før I begynder at spise af den.

7 kommentarer

  • Louise

    Hvis ikke man har sødemiddel, kan man så bruge noget andet? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Ja du kan altid bruge sukker i stedet 🙂 Enten almindelig sukker, rørsukker, kokossukker eller lignende.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Louise

      Super, tak. Er det så samme mængde?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Arh ikke helt. Nu bager jeg sjældent med rigtig sukker, men vil tro du skal bruge omkring 80-100g almindelig sukker. Hvis jeg var dig, ville jeg starte med 50g også lige stikke en finger i dejen og smage, også derefter tilføje lige mere og smage igen. For må indrømme at jeg ikke er helt sikker på mængden.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jimmi

    Hej Camilla 🙂

    Jeg lurer lige på dine nyeste lækre kager og ved ikke helt hvilken jeg skal vælge…hvilken en synes du er bedst af dine oktober-kager?
    Og så lige et spørgsmål. Du skriver 0,5 tsk multisød, men er det en flydende form eller er det rigtig nok den almindelige, for det var ikke meget da.
    Vh
    Jimmi

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hej Jimmi
      Jeg har rettet i opskriften mht. sødemiddel 🙂 Håber de giver mere mening nu 🙂

      Mht. hvilken kage som er bedst, synes jeg det er lidt svært at vælge, men denne kage som du har kommenteret på er sindssyg god 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jimmi

      Mange tak, Camilla. Den må prøves 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccolisalat med serranoskinke