Bagt gulerodsgrød

Braiseret svinekæber med stegte- og moste rodfrugter

Til disse braiseret svinekæber valgt jeg at servere rodfrugter, som jeg tilberedte på forskellige måder. Jeg kogte nogen af dem, som jeg lavede en lækker mos ud af, derudover skar jeg enkelte rodfrugter i små tern og stegte dem på en pande i lidt olie. Det er en virkelig lækker og velsmagende ret, som dog tager lidt tid at lave, men det er det hele værd. Du kan jo servere retten en dag, hvor du har et par timer til at gå og hygge dig i køkkenet.

I må endelig ikke lade jer skræmme af de mange grøntsager, som skal bruges og tilberedes på forskellige måder. Jeg har virkelig prøvet at forklare det enkelt, så det ikke bliver alt for forvirrende. Og husk på at kødet jo klarer sig selv en times tid, hvor I ikke rigtig skal gøre så meget. Det er første en halv times tid inden retten skal serveres, I skal lave det meste.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

8-10 svinekæber

5 store gulerødder

8 skalotteløg

7 dl oksefond

2 løg

3 fed hvidløg

5 laurbærblade

3 store kartofler

6 pastinakker

2 persillerødder

10 jordskokker

1 rødbede

1 spsk. fromage fraise eller creme fraise

1 spsk. koldpresset olie

2 spsk. majsstivelse

1/2 tsk. hvidvinseddike

Salt, peber og lidt almindelig stegeolie

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære 4 gulerødder i store tern og de 8 skalotteløg pilles og halveres. Steg dem ved middelvarme i en gryde med lidt olie. Efter 7-8 minutter kommes de i en skål.
  2. I gryden brunes svinekæberne af og sørg for at de får godt med farve på alle sider.
  3. Skær de 2 løg i tern samt snit 3 fed hvidløg groft. Når kæberne har taget farve, tages de af gryden og løg og hvidløg tilføjes. Efter et par minutter kommes kæberne tilbage i gryden sammen med fond og 5 laurbærblade. Lad kødet simre 1,5 time ved middel varme under låg.
  4. 3 kartofler, 4 pastinakker, 2 persillerødder og 6 jordskokker skrælles, skæres i store tern og kommes i en gryde med vand.
  5. 2 pastinakker, 4 jordskokker, 1 gulerod og 1 rødbede skrælles, skæres i små tern og kommes på en pande med lidt olie.
  6. Når svinekæberne har kogt en time, kommes de stegte gulerødder og skalotteløg (som I stegte som det første) i gryden til kæberne, som nu skal koge med 30 minutter yderligere. Samtidig tændes gryden med vand og rodfrugter, som nu skal koges møre. Det tager omkring 15-20 minutter.
  7. Når rodfrugterne er kogt møre, tages gryden af varmen og panden med de små tern af rodfrugter kommes på blusset. Lad rodfrugterne stege omkring 10 minutter ved middelvarme og smag til med salt, peber og hvidvinseddike.
  8. Hæld vandet fra rodfrugterne, mos dem godt igennem og smag til med lidt koldpresset olie, fromage fraise, salt og peber.
  9. Når kæberne er kogt møre, laves en blanding af lidt vand og majsstivelse, som piskes i gryden med kæberne for at tykne saucen. Smag den til med lidt salt og peber.

Så skulle alle elementer gerne være færdige. Svinekæberne er møre og saucen de ligger i er tyknet og smagt til. Derudover skulle både rodfrugtmos og de stegte rodfrugter gerne være færdige. Anret en tallerken med lidt mos, et par kæber, lidt af den gode sauce og lidt stegte rodfrugter – pynt eventuelt med lidt frisk persille og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt gulerodsgrød