Kyllingelår i en honning/sennep marinade med flødestegt kål

1 år efter hjernerystelsen!

Det er nu 1 helt år siden jeg fik mig en hjernerystelse under en håndboldkamp. Jeg var så uheldig at få tyret en håndbold lige i tindingen og det har virkelig haft nogle ret store konsekvenser. Jeg gider ikke ridse op i det hele, da jeg allerede har skrevet en del om forløbet her på bloggen. I kan læse indlæggene her, her, her og her.

Men alt i alt stoppede det mit liv i nogle måneder. De første 4 måneder kunne jeg ikke arbejde ret meget, jeg blev sygemeldt fra mit studie og min træning og mit vægttab gik helt i stå. De sidste 3-5 måneder er det begyndt at gå fremad stille og roligt og jeg er ved at være ok igen. Dog mærker jeg stadig symptomer hver dag, men de bliver hele tiden formindsket, og så længe jeg tager mine forholdsregler, og holder mig fra det, som volder mit hoved problemer, så går det helt fint.

I september startede jeg op på studiet igen efter 10 måneders ‘pause’ og det gik ok. Jeg kunne godt blive træt og tung i hovedet efter et par timers forelæsning, men jeg fik det hurtigt godt igen. Heldigvis startede jeg stille op, da jeg havde afsluttede et par fag, så dette semester har været helt roligt og lige tilpas for mit hoved. Jeg har igen kunne arbejde og TRÆNE – så jeg er glad. Det har været en kamp at komme tilbage i form igen, men jeg er ved at være der og kan igen udfordre min krop, hvilket jeg virkelig har savnet. Der er dog stadig nogle ting jeg ikke kan i forhold til min træning. Jeg kan eksempelvis ikke løbe og hoppe, men så længe jeg holder mig fra det, så går det ganske godt.

Den sidste måneds tid har jeg været i gang med at skrive eksamensopgaver og det er gået helt ok (det har i hvert fald været bedre en forelæsningerne). Så længe jeg holder lidt pause fra skærmen, så fungerer det fint. Den sidste opgave er lige afleveret og jeg har nu juleferie, hvilket jeg tror mit hoved er helt ok med. Dog skal jeg til januar i gang med at skrive speciel, så jeg tænker så småt at gå i gang med den nu.

Men alt i alt er jeg ved at være ovenpå igen, men det har godt nok taget langt tid og krævet mange tårer. OG det kommer vist stadig til at tage en del måneder endnu, før jeg er helt symptomfri, men det har jeg accepteret og det gør det hele noget nemmere. Det sværeste under dette forløb har helt klart været at skulle acceptere ikke at kunne gøre det jeg ville. Nu har jeg i så mange år været ‘hæmmet’ af min krop (grundet dens størrelse), men i takt med at kiloene røg, kunne jeg bruge min krop som det passede mig, den var ikke længere en hæmsko. Men med hjernerystelsen satte det en brat stopper for denne form for frihed, og jeg følte mig igen meget hæmmet af min krop. Jeg var ellers så småt begyndt at føle mig normal efter mange år, hvor jeg havde følt mig unormal og ude for normen. Det var fantastisk at være som alle andre. Så i starten havde jeg meget svært ved at acceptere det. MEN nu begynder jeg at føle mig mere normal, og jeg kan igen det meste 🙂

Her til sidste vil jeg lige komme med en lille anbefaling. Der er ingen tvivl om at den person som har hjulpet mig mest under dette forløb er min fys. Efter 4 måneder fik jeg hende anbefalet (hvilket jeg for altid vil være dybt taknemmelig for), da hun skulle være helt fantastisk. Hun har hjulpet mange med alverdens problemer, men specielt folk med migræne havde hun hjulpet. Godt nok har jeg ikke haft migræne eller lignende, men problemet var jo med mit hoved. Hun hjalp mig fra første besøg og det er hele tiden gået fremad, efter jeg startede med hende. Hun kan bare noget helt specielt med de hænder, og jeg er 100 på, at jeg slet ikke var kommet så lang, hvis jeg ikke var startet hos hende, det har været en kæmpe hjælp. Derudover var hun den første, som kunne forstå og italesætte de problemer jeg havde. Hun fik det hele til at give mening og forklarede mig, hvorfor jeg havde de symptomer som jeg havde, hvilket gjorde det lidt lettere for mig at acceptere. Læger og sygeplejersker sagde bare at mine symptomer var normale og det ville tage tid. Det eneste som ærgre mig er, at jeg ikke besøgte hende noget tidligere.

Hvis nogen af jer har problemer med hovedet (eller bare med kroppen), så prøv at tjekke hende ud, for hun er bare noget helt fantastisk. Hun kan være helt sikker på, at hun kommer til at hænge på mig, så længe hun praktiserer. Forhåbentlig ikke på grund af hovedet, men hvis jeg nogen sinde skulle få andre problemer, så er det hende jeg vil smutte til. Jeg har allerede anbefalet hende til flere, og hun har hjulpet dem. Et ekstra plus er at hun næsten har fået styr på min lænd, som jeg har haft problemer med de sidste 7 år. Jeg har været til lægen, akupunktur, andre fys og lignede, men ingen har kunne hjælpe og jeg fik bare besked på, at dette måtte jeg leve med, men det har Helle da også lige fikset i farten!

Hun hedder Helle Rechter og I kan tjekke hendes hjemmeside ud her, facebook her og instagram her. Prøv at tjekke hendes sider ud og undersøge det hun skriver, det giver rigtig god mening og måske hun kan hjælpe nogen af jer <3

 

#Bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingelår i en honning/sennep marinade med flødestegt kål