Madplan uge 49

Gammeldags grydesteg

Vinteren er godt i gang og det betyder lækker simremad. Jeg elsker at det nu er ved at være på tide med disse retter. De er dejlig nemme at lave, da de for det meste klare sig selv, de smager fantastisk og der dufter samtidig skønt i hele hytten, når gryden står og simre med lækker mad. Det gode ved simreretter er at de kan fryses ned og tages op til en dag, hvor overskuddet til at kokkerere måske ikke lige er der.

Nå men nu til lige præcis denne ret: Gammeldags oksesteg med det hele. Amen det smager jo fantastisk og sovsen får simpelthen så meget smag fra kødet og grøntsagerne – Det er bare lækkert. Denne opskrift er til 3-4 personer, alt afhængigt af hvor meget man selvfølgelig spiser.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

1 oksesteg af omkring 1100g

2 stk. store gulerødder

2 stk. pastinakker

2 løg

En kvist timian

1 spsk. olie

1 dl rødvin

1 L vand

2 spsk. majsstivelse

1 dl mælk

 

Fremgangsmåde

  1. Strø salt og peber på stegen og brun den godt af i en varm gryde, det tager omkring 6-8 minutter.
  2. Imens vasker og renser I gulerødder og pastinakker og skær dem i store tern. Pil løgene og skær dem i både.
  3. Når stegen har taget farve på alle sider, kommer I løg, gulerødder, pastinakker og timianstilkene i gryden sammen med stegen og lader dem stege med 5 minutters tid.
  4. Hæld rødvin i gryden og lad det simre nogle minutter. I kan sagtnes undlade rødvinen, så tilføjer I bare 1 dl ekstra vand. Hæld vandet i gryden, kom låget på og lad retten simre 2 timer.
  5. Efter de 2 timer tager I stegen op af gryden og sier grøntsagerne fra. Kom fonden tilbage i gryden og lad det kog op.
  6. Bland majsstivelse og mælk sammen og pisk det i fonden. Tilføj eventuelt lidt sovsekulør og smag til med salt og peber.
  7. Skær kødet i tykke skiver og server sammen med saucen. Derudover serverede jeg kogte kartofler, porrer, gulerødder og broccoli til kødet. Lidt surt til passer også ganske godt eller glaserede perleløg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 49