Sprøde pebernødder uden gluten og sukker!

Grydebrød med øl og honning

Opskriften er lavet i samarbejde med De 5 Gaarde

I samarbejde med De 5 Gaarde har jeg udviklet endnu en opskrift, men denne gang er det ikke med kylling. I stedet har jeg lavet en lækkert langtidshævet brød lavet på øl og honning, som er bagt i en gryde. Et grydebrød er utroligt nemt at lave. Dejen skal hurtigt røres sammen, stilles til hævning til næste dag og derefter bages. Jeg har smagt dette brød til med en god mørk øl samt honning fra De 5 Gaarde. Øllen hedder Tido og I kan finde den lige her og honningen her.

En godt stykke brød er ikke til at tage fejl af, for det smager bare altid godt. Enten kan man spise det som det er, med et lag smør eller man kan servere det som tilbehør til aftensmaden, hvis man eksempelvis skal have lasagne eller lignende. Derudover tror jeg også det vil fungere godt som sandwichbrød. Altså kan dette brød bruges til mange ting og man kan også sagtens fryse brødet.

OPSKRIFT 1 stk.

Ingredienser

7g gær

4 dl vand

1,5 dl øl

250g grahamsmel

400g hvedemel

8g salt

1 spsk. honning

 

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i vandet. Tilføj øl, salt og honning og rør det hele rigtig godt sammen.
  2. Tilføj alt melet og med en grydeske rør I dejen godt sammen. Dejen skal ikke være alt for fast, men heller i flydende. Det skal være som en tyk grød.
  3. Lad dejen hæve i skålen på køkkenbordet i 12 timer. Hver halve time de første 2 timer skal I folde dejen. Efterfølgende kommer I bare film og et viskestykke over skål og lader den stå til næste dag.
  4. Næste morgen kommer I dejen ud på et meldrysset bord, forder det 10-12 gange og kommer det tilbage i skålen 1 timer eller 2.
  5. 45 min inden brødet skal bages, tænder I ovnen på 275 grader og stiller gryden i ovnen, så også den bliver varm samtidig med ovnen.
  6. Kom dejen i gryden, læg låget på og stil gryden i ovnen – Skru ned på 250 grader.
  7. Efter en halv time tager I låget af gryden og lader brødet bage yderligere 15 minutter.

Sponsoreret af De 5 Gaarde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde pebernødder uden gluten og sukker!