10 mest populære indlæg i januar 2019

Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce – uden tilsat sukker

Nu er tiden snart inde til at få lavet, og ikke mindst spist, en masse fastelavnsboller. En lækker blød bolle fyldt med skøn vaniljecreme og lidt remonce – det er virkelig lækkert. Man kan selvfølgelig altid fylde ens fastelavnsboller med andet end vaniljecreme og remonce. Eksempelvis vaniljecreme og syltetøj, et stykke chokolade, nutella eller marcipan.

GAMMELDAGS FASTELAVNSBOLLER

Som sagt er disse fastelavnsboller ret klassiske. Dejen er blød og lækker – dog uden smør og sukker – og er fyldt med en hjemmelavet vaniljecreme og remonce lavet på dadler og marcipan. Jeg har tidligere lavet nogle lignende fastelavnsboller, som bare er glutenfri og dem kan I finde lige her.

Derudover har jeg et par opskrift på fyldte fastelavnsboller, som er lavet på vandbakkelser og fyldt med henholdsvis chokoladecreme samt konditorcreme og vaniljecreme.

Bollerne er toppet med en glasur lavet på florsød og vand. Herefter kan I vælge at bruge den hvide glasur, eller I kan tilføje til farve eller kakaopulver. Pynt fastelavnsbollerne med glasuren og måske lidt hakket nødder eller lignende.

Lille note: Når I samler bollerne, så prøv at undgå at gøre bunden for tyk, så kommer der alt for meget dej. Jeg har prøvet mig frem med forskellige teknikker og den som giver ‘mindst bund’, er hvor de fire kanter mødes på midten og man maser siderne sammen. Forsøger man igen at samle de fire nye kanter og samtidig forsøger at gøre bollen rund, så ender man med alt for meget bund. På billeder er runde fastelavnsboller klart pænest, men de firkantede smager bedst.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

Dej

35g gær

400g hvedemel

2 dl mælk

2 æg

1 spsk. kokosolie

1 tsk. kardemomme

2 spsk. multisød, perfect fit eller 15 dråber flydende sødemiddel

1 spsk. vaniljepulver eller vanilla paste

 

Vaniljecreme

2 æggeblommer

2 dl mælk

1,5 spsk. maizena

1 vaniljestang eller 1 tsk. vanilla paste eller vaniljepulver

1 spsk. multisød (EASIS)

8-10 dråber flydende sødemiddel

 

Remonce

6 dadler

50g mandler

30g sukkerfri marcipan (kan undlades og erstattes af mandler)

1 tsk. mandelessens

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave vaniljecremen ved at piske æggeblommer, vanilje, mælk, maizena og sødemiddel sammen i en lille gryde.
  2. Varm det op til lige under kogepunktet. Sørg for at piske i cremen hele tiden til den er blevet tyk og lækker. Kom vaniljecremen i en skål, dæk den til med film (sørg for at overfladen dækkes helt) og kom skålen på køl.
  3. Lav nu dejen ved at varm mælken lidt op, tilføj kokosolie og når det er smeltet kommes blandingen i en skål med gæren. Tilsæt æg, vaniljepulver, kardemomme, sødemiddel og hvedemel og kør dejen på jeres køkkenmaskine i 7-8 minutter.
  4. Dæk dejen til med film og et viskestykke og lad den hæve 1 timer på køkkenbordet.
  5. Lav remonce ved at mase dadler og marcipan sammen med en gaffel, smag eventuelt til med lidt mandel aroma og stil til siden.
  6. Når remoncen er lavet, vaniljecremen kølet af og dejen har hævet er det tid til at folde bollerne.
  7. Rul dejen ud og skær den i 12 lige store stykker. I midten af hver firkant tilføjes en klat vaniljecreme og lidt remonce.
  8. De fire hjørner mødes på midten og dejen foldes rundt om fyldet stille og roligt. Sørg for at der ingen små huller er til at fyldet kan løbe ud.
  9. Kom fastelavnsbollerne på et stykke bagepapir med samlingen nedad og lad dem hæve 30-40 minutter.
  10. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i 12-15 minutter. Lad dem efterfølgende køle af på en rist, inden i pynter dem med glasur eller smeltet chokolade.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 mest populære indlæg i januar 2019