Kikærtecookies med chokolade & peanutbutter

Rugbrødssandwich med pulled chicken

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

En lækker sandwich er aldrig til at tage fejl af og det fungerer godt til både frokost og aftensmad. En clubsandwich kender de fleste af os, det er en sandwichbolle med dressing, salat, kylling, tomat, agurk og bacon – dejlig nemt og lækkert, men jeg har lavet lidt om i min. Udover at kyllingefileten er skiftet ud med pulled chicken, det hvide brød er byttet ud med rugbrød, så har jeg også brugt serranoskinke i stedet for bacon og smurt rugbrødet med en smøreost/avocadocreme.

Jeg har til denne opskrift brugt en hel kylling, men I kan sagtens bruge kyllingeudskæringer af forskellige slags i stedet for en hel kylling. Det skal lige siges at der er kylling nok til 8 sandwich, men jeg gemte resten og brugt det i min salat dagen efter.

OPSKRIFT 4 stk. sandwich

Ingredienser

1 hel kylling

8 skiver rugbrød

8 skiver tomat

12 skiver agurk

100g salatblade

4 skiver serranoskinke

 

Marinade

2 spsk. ketchup

1 spsk. sennep med honning

1 spsk. olie med citron

1 spsk. røget paprika (eller helt almindelig paprika)

2 spsk. honning

1 spsk. solbæreddike

 

Smørelse

4 spsk. light philadelphia smøreost

1/2 avocado

1 tsk. sennep med honning

Salt

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave marinaden til kyllingen ved at blande alle ingredienserne godt sammen, smør det på hele kyllingen, læg den i et fad og kom den i en 125 grader forvarm ovn i 3 timer.
  2. Lav smørelsen ved at mase avocadoen, bland det sammen med philadelphia og sennep og smag til med lidt salt.
  3. Steg serranoskinken på en pande, det skal ikke have mere end 1 minut på hver side. Skær agurk og tomater i skiver, vask salaten og skær rugbrødet i skiver.
  4. Når kyllingen er færdig rives kødet fra skroget med 2 gafler og vendes i lidt af marinaden, som ligger i bunden af fadet.
  5. Saml sandwichene ved at smøre et lag smørelse på alle 8 skiver rugbrød, kom salatblade på 4 af skiverne, placer en god portion pulled chicken samt tomat, agurk og serranoskinke og top med et stykke rugbrød.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kikærtecookies med chokolade & peanutbutter