Madplan uge 8

Pizzatærte med en grøn salat

En lidt sjov og anderledes ret som jeg smagte første gang for et par måneder siden. Min veninde serverede den til vores julefrokost, vi skulle have andet end alt det sædvanlige, og jeg var faktisk ret vild med den. Tærte er ikke noget jeg spiser ret ofte og egentlig heller ikke pizza, men denne kombination var lækker.

Derfor besluttede jeg for selv at prøve den. Jeg har lavet bunden som jeg plejer, og jeg har i stedet for en rigtig dej lavet en blomkålsdej, hvilket jeg synes fungerer rigtig godt. Jeg er vild med denne bund, specielt fordi den er ret kalorielet. Jeg synes normalt ikke at bunden på en tærte er noget specialt, det er fyldet som er vigtigst, så derfor kan jeg sagtens undvære den rigtige bund.

Det er ikke en speciel smuk eller gourmet-agtig ret, men den smager godt både kold og varm og jeg er sikker på at de fleste i familien synes om den. Til retten kan man enten lave en let salat, nogle grøntsagsstave og/eller et godt stykke brød til. Jeg lavede en let salat bestående af blandet salatblade, et par dråber god olie og lidt feta.

OPSKRIFT

Ingredienser

Bund

500g blomkål

1 æg

130-150g fuldkornsmajsmel

1 tsk. salt

 

Fyld

400g hakket oksekød

1 dåse hakket tomater

1 lille dåse tomatpure

3 dl vand

2 løg

2 fed hvidløg

2 gulerødder

1 tsk. tørret basilikum

1 tsk. tørret oregano

1 tsk. paprika

Salt og peber

 

Æggemasse

4 æg

1 dl mælk

Salt og peber

2 håndfulde revet ost 12%

 

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave kødsaucen da den gerne må stå noget tid og simre inden den skal i formen.
 2. Hak løg, hvidløg og gulerødder i mindre tern og kom det i en varm gryde med lidt olie. Lad det stege 5 minutter inden I kommer det hakket oksekød i gryden med lidt salt og peber.
 3. Lad kødet brune godt af og tilføj derefter basilikum, oregano, paprika og tomatpure – lad det stege 30 sekunder inden I tilføjer vand og hakket tomater.
 4. Lad saucen simre mens I laver tærtedejen.
 5. Blend blomkål meget fint. Sæt en gryde med vand over, når vandet koger kommer I blomkålen i og lader det stå 2-3 minutter. Si vandet fra og sørg for at dræne alt vandet fra blomkålen. Kom eventuelt blomkålen i et viskestykke og klem.
 6. Kom blomkål i en skål sammen med æg, salt og fuldkornsmajsmel. I kan sagtens brugen en anden slags med, jeg synes bare denne fungerer godt.
 7. Smør enten en tærteform eller en springform på 24cm med olie og kom dejen i. Sørg for at presse den rundt i hele formen. Bag den i en 200 grader forvarm ovn i 10-12 minutter.
 8. Mens dejen bager, laver I æggemassen ved at piske æg, mælk, salt og peber godt sammen.
 9. Når tærtebunden er bagt færdig, kommer I kødsaucen på bunden, hælder æggemassen over og topper med lidt revet ost. Bag tærten i en 200 grader forvarm ovn i 25-30 minutter.

3 kommentarer

 • Anne Gjerding Bendixen

  Hej igen.. Hov.. svaret stod der jo🙈🙈 Sorry!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Hehe helt fint 🙂 Bare godt du fandt svar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Gjerding Bendixen

  Hej Camilla
  Kan man bruge andet mel til bunden?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 8