Blomkåls/sød kartoffel pizza med kylling og syltet rødløg

Mazarinkage med en citron/hvid chokolade ostemousse

Påsken nærmer sig og det er altid en god ide at slutte påskefrokosten af med en lille dessert af en slags. Normalt bager jeg meget ofte med mørk chokolade, men jeg synes ikke rigtig det passer sig til påske. Påskekager skal være lyse, hvis I spørger mig.

Derfor passer denne kage rigtig godt til påskebordet. Den består af en mazarinkage, hvor jeg har vendt små stykker hvid chokolade i dejen og kagen er toppet med en ostemousse smagt til med hvid chokolade og citronsaft.

Jeg har lavet min mazarinkage uden sukker, smør og mel, så den er glutenfri, hvilket jeg ved en del af jer er glade for. Derudover har jeg brugt en sukkerfri hvid chokolade og creme fine, men I kan sagtens bruge en helt almindelig hvid chokolade og piskefløde i stedet for creme fine, hvis I er mere til det.

OPSKRIFT

Ingredienser

Bund

50g mandler

50g havregryn

130g sukkerfri marcipan

2 æg

1 spsk. mandelessens

30g kokosolie

0,5 tsk. bagepulver

2 spsk. multisød

40g hakket mandler

40g hakket hvid chokolade

 

Ostemasse

200g light smøreost

130ml creme fine 19%

3 spsk. creme fraiche 5%

125g sukkerfri hvid chokolade

2 spsk. florsød (eller flydende sødemiddel)

3 husblas

Saft fra 1 citron

 

Citrongele

Saften fra 2 citroner

1 dl vand

3 husblas

2 spsk. multisød eller anden sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave mazarinkagen ved at blende havregryn og mandler til fint mel og kom det i en skål.
  2. Del æggehvider og æggeblommer. Pisk æggeblommerne og multisød til en luftig masse.
  3. Bland bagepulver, vaniljepulver, hakket mandler og hakket hvid chokolade, den smeltet kokosolie samt æggeblommemassen i skålen med blendet havregryn og mandler. Sørg for at vende det hele god sammen.
  4. Pisk æggehviderne og vend dem forsigtigt i dejen.
  5. Kom bagepapir i bunden af en 22cm springform, hæld dejen i formen og bag kagen i en 200 grader forvarm ovn i 16-18 minutter. Lad kagen køle helt af.
  6. Når mazarinbunden er kølet af skal ostefyldet laves. Lille tip: hvis mazarinkagen hæver lidt på midten, så kan I sagtens skære den til med en brødkniv.
  7. Kom husblas i koldt vand i 10 minutter. Pres saften ud af 1 citron og varm det stille op i en gryde. Kom de udblødte husblas i den lune citronsaft, lad saften køle lidt af og rør efterfølgende creme fraiche i saften.
  8. Pisk flødeost sammen med florsød til en luftig masse og pisk efterfølgende citronsaften i ostemassen.
  9. Smelt den hvide chokolade og vend ligeledes den i ostemassen.
  10. Pisk creme fine, vend det forsigtigt i ostemassen og smag til med citron og eventuelt lidt flydende sødemiddel.
  11. Hæld ostemassen over mazarinkagen og stil kagen på køl et par timer.
  12. Lav geléen ved at komme husblas i koldt vand. Pres saften fra citronerne og kom det i en gryde sammen med vand og multisød og giv det et opkog. Lad saften køle af 10 minutter.
  13. Kom de udblødte husblas i den lune citronsaft og lad saften køle af. Hæld den på kagen og stil den tilbage i køleskabet nogle timer.

Pynt kagen med lidt forskellige ting som hakket mandler, hakket hvid chokolade eventuelt lidt skovsyre eller mynteblade. Ellers kan I pynte kagen med påskeæg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomkåls/sød kartoffel pizza med kylling og syltet rødløg