Gulerodskage med øl og honning

3 slags påskeæg!

Så er det igen blevet påske og udover en masse lækker mad til diverse påskefrokoster, så hører påskeæg sig også til i påsken. Jeg er ret vild med påskeæg både de helt traditionelle med marcipan og nougat (og ja der skal være nougat i og ikke kun marcipan), men nogle lidt mere anderledes påskeæg falder for det meste også i min smag, alt med chokolade falder i min smag 🙂

Jeg har her lavet 3 forskellige slags påskeæg med henholdsvis marcipan & nougat, påskeæg med en dadelmasse smagt til med rom samt påskeæg med en trøffelmasse eller en slags praliné. De smager alle 3 utrolig godt, så jeg synes selvfølgelig I skal give jer i kast med dem alle 3. Hvis I ikke at spise dem, kan I jo sagtens fryse dem ned og spise dem en anden god dag efter påske, man kan sagtens spise dem i junimåned, uden problemer 🙂

Det er samme opskrift jeg har brugt til at lave nougaten og trøffelmassen. Så I kan sagtens lave en stor portion af det også lave både påskeæg med marcipan & nougat samt dem med trøffel/praliné massen. I trøffelmassen har jeg bare tilføjet lidt karamelliseret nødder til sidst.

OPSKRIFT

Ingredienser

Til påskeæg med marcipan & nougat 12-13 stk.

250g mandler

2 stk. æggehvider

3 spsk. florsød

2 tsk. mandelessens

Flydende sødemiddel

60g hasselnødder

30g mørk chokolade

30g dadler

1 tsk. kakaopulver

Evt. en sjat mælk

100g mørk eller lys chokolade til at dyppe påskeæggene i

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave nougaten så den kan nå at blive kold. Kom hasselnødderne på en bradepande og rist dem i en 150 grader ovn i 15 minutter. Læg nødderne på et viskestykke og gnid dem mod hinanden så skallerne falder af.
  2. Kom nødderne i en blender og blend det rigtig godt igennem. Først bliver det til fint mel og senere nøddesmør. Så I skal bare have tålmodighed og blive ved med at blende.
  3. Når hasselnødderne er blevet til nøddesmør tilføjer I dadler og kakaopulver og lader det køre nogle minutter. Nogen gange kan massen skille, men så tilføjer I bare et par tsk. mælk så samler det sig igen.
  4. Smelt chokoladen og tilføj det til blandingen. Kom nougaten i en skål og stil på køl.
  5. Lav marcipanen ved at smutte mandlerne: Koge noget vand, kom mandlerne i vandet og lad dem ligge 2-3 minutter og smut dem efterfølgende.
  6. Kom de smuttet mandler i en blender og blend til mandelmel. Tilføj florsød, mandelessens og æggehvider og rør godt rundt indtil massen hænger sammen. Smag marcipanen til med lidt flydende sødemiddel til sidst. Stil den på køl 30 minutters tid.
  7. Del marcipanen i 12-13 stykker, kom en klat nougat i hver og form til et påskeæg.
  8. Smelt chokoladen og vend påskeæggene deri. Pynt eventuelt med lidt smeltet lys chokolade og lav striber på de stivnet æg.

 

Ingredienser

Til påskeæg med dadelmasse smagt til med rom 10-12 stk.

150g mandler (eller marcipan)

150g dadler

2 spsk. kakaopulver

1 tsk. mandelessens eller aroma

1 tsk. romessens eller aroma

Evt. et par dråber ægte rom (det skulle være lækkert)

90-100g mørk eller lys chokolade til at dyppe påskeæggene i

 

Fremgangsmåde

  1. Kom mandlerne i en foodprocessor og blend til det er meget fint. Ellers kan I sagtens bruge færdiglavet marcipan.
  2. Kom dadler, kakaopulver og romessens ned til marcipanen eller mandlerne og blend til en lind masse. Bruger I mandler i stedet for marcipan, så tilføj lidt mandelaroma.
  3. Form til påskeæg og smelt chokoladen. Vend æggene i den smeltet chokolade og pynt eventuelt med frysetørret hindbær.

 

Ingredienser

Til påskeæg med trøffel/pralinémasse 8-9 stk.

150g hasselnødder

75g mørk chokolade

60g dadler

2 spsk. kakaopulver

Evt. en sjat mælk

2 spsk. multisød

30g mandler eller hasselnødder

90g mørk eller lys chokolade til at dyppe påskeæggene i

 

Fremgangsmåde

  1. Kom hasselnødderne på en bradepande og rist dem i en 150 grader ovn i 15 minutter. Læg nødderne på et viskestykke og gnid dem mod hinanden så skallerne falder af.
  2. Kom nødderne i en blender og blend det rigtig godt igennem.
  3. Når hasselnødderne er blevet til nøddesmør, tilføjer I dadler og kakaopulver og lader det køre nogle minutter. Nogen gange kan massen skille, men så tilføjer I bare en sjat mælk så samler det sig igen.
  4. Smelt de 75g chokoladen og tilføj det til den lækre chokolademasse. Kom massen i en skål og stil på køl.
  5. Hak de 30g nødder groft, kom multisød på en pande og lad det smelte. Tilføj de hakket nødder og lad dem stege i det smeltet sukker 2-3 minutter.
  6. Kom de karamelliseret nødder på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hak nødderne fint, bland det sammen med chokolademassen og form derefter til påskeæg.
  7. Smelt chokoladen, dyp påskeæggene deri og pynt eksempelvis med hakket mandler.

Så har I fået opskriften på 3 forskellige slags påskeæg, eller i hverr fald 3 forskellige slags fyld. Jeg har svært ved at beslutte, hvilken som smager bedst og dem som har prøvesmagt dem har samme problem. Så jeg anbefaler, at man laver alle 3 slags og selv afgør hvilken som er lækrest. Jeg håber I må få en skøn påske <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodskage med øl og honning