Grove bamseboller uden tilsat sukker

Helstegt kyllingesteg med couscoussalat

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Så er det blevet tid til endnu en kyllingeopskrift og denne er igen lavet i samarbejde med Frijsenborg. Retten består af en helstegt kylling samt en lækker couscoussalat, som er utrolig nem at bikse sammen, da den bare består af lidt blandet grøntsager. Farverne gør den utrolig lækker at kigge på og man får lyst til spise den, ja også smager den selvfølgelig rigtig godt.

Til kyllingen kan man lave en nem og lækker dressing. Dressingen er fyldt med forårsløg, hvilket jeg synes giver en helt fantastisk smag. Derudover er det ganske lækkert med et stykke brød til retten.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

1 hel kylling på 1400-1600g

1 citron

1 spsk. olie med rosmarin

1 håndfuld frisk rosmarin

Salt og peber

 

Salat

150g couscous

100g lilla spidskål

1 peberfrugt

1 lille dåse majs

1 halv agurk

1 gulerod

100g soja- eller edamamebønner

10 dråber eddike med æble

1 tsk. rapsolie med citron

 

Dressing

5 spsk. creme fraiche eller fromage fraiche

2 forårsløg

0,5 -1 tsk. citronsaft

0,5 tsk. sennep med farin

10 dråber eddike med æble

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Vask og skyl kyllingen både indvendig og udvendig og tør den efterfølgende med et stykke køkkenrulle.
  2. Smør kyllingen ind i olie, salt og peber både udvendig og indvendig. Halver citronen og kom den op i kyllingen. Kom kyllingen i et fad, drøm med frisk rosmarin og steg den i en 210 grader forvarm ovn i 1 time.
  3. Kog couscous efter anvisning og lad dem køle af. Skær spidskål i strimler, skær peberfrugt, gulerod og agurk i små tern og bland det sammen med den afkølet couscous.
  4. Kom soyabønner og majs sammen med couscoussalaten. Hæld lidt olie og æbleeddike over salaten og rør rundt.
  5. Lav dressingen ved at fintsnitte forårsløg og bland det sammen med creme fraiche, eddike, citronsaft, sennep og smag til med salt og peber.
  6. Når kyllingen er færdig, skal den lige stå og trække 10-15 minutter før I parterer den.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove bamseboller uden tilsat sukker