Hjemmelavet peanutbutter

Kyllingesalat med pocheret æg og serranoskinke

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Så er det blevet til endnu en opskrift lavet i samarbejde med Frijsenborg og det er denne gang blevet til en lækker salat med stegt kyllingefilet, pocheret æg, stegte friske grønne asparges samt stegt serranoskinke. Derudover lidt blandet grøntsager og til sidst en virkelig lækker dressing, som smager helt fantastisk. Der er en ansjoser i dressingen, hvilket jeg ved kan skræmme mange, men tror mig, det er så lækkert.

Selvom dette er en salat, så tror jeg det kunne være ret lækkert med et stykke ristet rugbrød til at komme under salaten, eller til at spise ved siden af. Retten passer perfekt til en anderledes og ekstra lækker frokost, men den kan sagtens spises til aftensmad også.

OPSKRIFT 2 pers.

Ingredienser

4 håndfulde salatblade

2 kyllingefileter

4 skiver serranoskinke

6 friske grønne asparges

2 æg

10 cherrytomater

1/2 avocado

Lidt parmesanost flager

 

Dressing

1 ansjos

1/2 avocado

1/2 fed hvidløg

10g parmesanost

3 spsk. Fromage fraiche eller creme fraiche

1/2 tsk. æbleeddike

10 dråber olie med trøffel

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at strø salt og peber på kyllingefileterne og steg dem på en varm pande med lidt olie, eventuelt den med trøffel, i 6-7 minutter på hver side.
  2. Når kyllingefileterne er stegt færdig, skal de trække et par minutter og imens kan I stege de friske asparges og serranoskinken. Skinken skal have 1 minut på hver side og aspargesene sammenlagt små 2 minutter. Strø en lille smule salt på aspargesene når de er stegt færdig.
  3. Halver sherrytomater, skær den halve avocado i mindre tern og vask salatbladene.
  4. Pocher æggene ved at komme vand og lidt eddike i en gryde og kom det i kog. Skru lidt ned for varmen, vandet må ikke længere koge.
  5. Slå æggene ud i hver sin kop. Med et piskeris pisker I i vandet (samme retning), så der kommer rotation i vandet. Kom et æg af gangen i midten af gryden, giv det første æg 30 sekunder alene, så det kan nå at sætte sig. Med en ske kan I samle æggehviderne omkring blommen.
  6. Lad æggene pochere i vandet i 3-4 minutter og kom dem på et stykke køkkenrulle.
  7. Kom alle ingredienser til dressingen i en blender og blend til en lækker cremet dressing. Smag lige til med salt og eddike.
  8. Saml salaten ved at lægge salatbladene på en tallerken, skær fileterne i strimler og kom en filet på hver tallerken. Tilføj et pocheret æg, de stegte asparges, cherrytomaterne, avocado samt den stegte serranoskinke. Tilsidst tilføjer I lidt dressing samt lidt flager af parmesan.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet peanutbutter