Quinoa bowl med pulled chicken og tahindressing
Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling
En dejlig let sommerret, som er fyldt med en masse grøntsager som spidskål, cherrytomater, peberfrugt, syltet rødløg, lidt blandet quinoa samt en nem pulled chicken med hjemmelavet marinade. Derudover har jeg lavet en nem tahindressing til, men er det ikke lige jer, kan I sagtens bruge en anden dressing som hvidløgsdressing, forårsløgsdressing eller lignende.
OPSKRIFT 3 pers.
Ingredienser
Pulled chicken
2 kyllingefileter
1 løg
1 spsk. marmelade med hyben
1 tsk. honning
2 spsk. ketchup
0,5 tsk. solbæreddike
1 spsk. paprika
Salt og peber
Salat
80g rå quinoa
150g spidskål
10 cherrytomater
1 peberfrugt
70g blandet kogte bønner
0,5 avocado
50-70g syltet rødløg (find opskriften her)
Dressing
1 spsk. Tahin
saften fra 0,5 citron
0,5 dl vand
Salt og peber
Evt. lidt revet hvidløg
Fremgangsmåde
- Jeg har i opskriften brugt lidt kogte blandet bønner, I kan enten bruge dem fra rå, så skal de bare udblødes i 12 timer og derefter koge 1 time. Ellers kan I bruge dem på dåse, de er klar til brug.
- Start med at koge quinoa efter anvisning på pakken.
- Kom brystfileterne i en gryde med vand og salt og kog kyllingerne i 20 minutter.
- Lav marinaden ved at fintsnitte det ene løg og lad det stege 5 minutter ved middel varme i en lille gryde. Tilføj ketchup, honning, paprika, marmelade, eddike samt salt og peber og lad det simre 5 minutter.
- Når kyllingen er kogt færdig, rives kødet fra hinanden med 2 gafler og vendes i marinaden.
- Lav dressingen ved at piske tahin, vand og citronsaft godt sammen. Smag til med salt og peber. Synes I dressingen skal have lidt mere smag, kan I tilføje et halv fed revet hvidløg.
- Snit spidskål, skær cherrytomater i både, skær peberfrugt i mindre tern og skær avocado i skiver.
- Saml salaterne ved at lægge en bund af spidskål, tilføj den kogte quinoa, placer cherrytomater, peberfrugt, avocado, bønner samt en god portion pulled chicken og strø lidt tahindressing over. Velbekomme.
Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling
Ingen kommentarer endnu