Madplan uge 25

Laksesalat med rejer, asparges og æg

En lækker og nem salat bestående af en hjemmerørt laksesalat lagt på en bund af spidskål, salatblade, avocado, agurk, cherrytomater, friske grønne asparges og en god håndfuld rejer. Der er ikke noget lækre end en hjemmerørt salat, og i særdeleshed laksesalat. Har I en rest laks tilbage fra aftenen før, så lav denne salat og I er sikret den skønneste frokost

LAKSESALAT PÅ EN BUND AF SPRØDE GRØNTSAGER

Salaten fungerer som sagt rigtig godt til frokost, men I kan sagtens servere den som en let og sommeragtig gang aftensmad, med et stykke brød som eksempelvis knækbrød, rugbrød, grydebrød eller flute. Så bliver det næsten ikke bedre. Den rørte laksesalat kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet, så det er en god ide at lave en stor portion, når nu I alligevel er i gang.

Jeg elsker alle former for salat både dem med en masse grøntsager, men også salater som; tunsalat, skinkesalat, æggesalat og hønsesalat. På bloggen ligger 2 andre opskrifter på laksesalat – her og her.

OPSKRIFT 2-3 pers.

Ingredienser

200g laks

2 spsk. creme fraiche 5%

2 spsk. philadelphia smøreost 11%

1 rødløg

1 spsk. kapers

1 tsk. citronsaft

150g rejer

1 avocado

3 æg

1/3 agurk

12 cherrytomater

6-8 friske grønne asparges

100g spidskål

2 håndfulde blandet salatblade

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at stege den friske laks. I kan sagtens bruge et stykke varmrøget laks i stedet, hvis I hellere vil det. Ellers strø lidt salt på laksen og steg den på en varm pande i lidt olie i 5 minutter med skinsiden ned af, vend laksen og giv den et lille minut på den anden side. Lad den køle af.
  2. Kog æggene i ca. 6 minutter så de er blødende.
  3. Snit spidskål, skær tomater i både og agurk i halve ringe. Halver rødløget og skær den ene del i tynde ringe, skær avocadoen i tynde skiver og asparges i mindre tern.
  4. Lav selve laksesalaten ved at fintsnitte det sidste halve rødløg, skær kapers og bland det sammen med smøreost, creme fraiche, salt, peber og citronsaft. Riv den afkølet laks fra hinanden og rør det sammen med dressingen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Pil æggene, dræn rejerne og nu skal salaten bare samles.
  6. Startmed at blande spidskål og salatblade sammen og kom dem på en tallerken eller et fad. Så er det bare at tilføje laksesalaten, rejer, tomater, agurk, asparges og avocado. Halver æggene og læg dem på salaten og strø med løgskiver.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 25