Madplan uge 29

Grillet kyllingeoverlår serveret med knuste kartofler og persillepesto

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Sommeren er godt i gang og det betyder masser af grillmad. Et stykke kød på grillen med en nem salat eller andet tilbehør smager bare helt fantastisk. Denne opskrift består af grillet kyllingeoverlår fra Frijsenborg samt knuste kartofler og en persillepesto.

Kyllingerne kræver ikke det vilde og man behøver ikke gøre meget ved dem, da de i forvejen er fulde af smag. Der skal bare strøes lidt salt og peber på, også skal de en tur på grillen eller i ovnen. De knuste kartofler er ligeså nemme at lave og de smager helt forrygende. Hvis man så topper dem med lidt hjemmelavet persillepesto og frisk revet parmesanost, så er det en virkelig god gang aftensmad man får.

OPSKRIFT 2 pers.

Ingredienser

4-5 kyllingeoverlår

12 mellemstørrelses kartofler

1 stor håndfuld persille

3-4 spsk. rapsolie med trøffel

30g ristet pinjekerner

15-20g parmesanost

1 tsk. citronsaft

1 lille fed hvidløg

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme kartoflerne i en gryde med vand og salt og kog dem møre. De skal ca. have 15 minutter.
  2. Kom dem efterfølgende på en bradepande med bagepapir, mas dem med en gaffel, strø godt med salt, en lille smule parmesanost (ca. 5g) og hæld lidt trøffelolie over kartoflerne. Bag dem i en 200 grader forvarm ovn i 25-30 minutter.
  3. Strø salt og peber på kyllingelårene og grill dem i ca. 40 minutter. I kan sagtens komme dem i ovnen i stedet.
  4. Mens kartofler og kylling steger færdig, kan I lave persillepestoen.
  5. Kom persille, olie, 10g parmesanost, revet hvidløg, pinjekerner og citronsaft i en blender og blend det hele godt sammen. Husk lige at smage den til. Tilføj eventuelt lidt mere olie eller en smule vand, hvis massen er for tyk.
  6. Når kartoflerne har taget farve og er blevet sprøde, tager I dem ud af ovnen. Kom lidt pesto og revet parmesanost over kartoflerne og server dem sammen med den grillet kylling og resterende pesto. Velbekomme.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 29