Madplan uge 33

Pizzasnegle med kyllingekødsauce

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Sommerferien er så småt ved at være slut for de fleste, og mange af os skal nu tilbage til arbejdet og skolebænken. De lange dage kræver en solid og god madpakke og jeg har derfor lavet denne opskrift, som passer perfekt til madpakken hos både børn, unge og voksne. Disse lækre pizzasnegle er lavet på en grov dej hvori jeg har tilføjet til revet gulerod. Sneglene er fyldt med en kødsauce, som jeg har lavet på hakket kylling fra Frijsenborg.

Sneglene smager skønt og mætter tilmed ret meget. Derudover kan de sagtens fryses ned, så skal de bare tøes op eller hurtigt varmes inden de spises. Jeg har bagt mine snegle i en form, hvor de ligger tæt op af hinanden. Jeg gør altid således når jeg bager snegle, da jeg ofte synes siderne bliver for sprøde og kedelige. Jeg kan bedst lide mine snegle på denne måde, så er alle bidder lækre og svampede. Men I kan sagtens bage dem med mere mellemrum, så de ikke hænger sammen.

OPSKRIFT 15 stk. (ret store snegle)

Ingredienser

Dej

30g gær

3,5 dl vand

3 spsk. creme fraiche

110g revet gulerod

1 tsk. honning

1 tsk. salt

450-500g hvedemel

200g grahamsmel

 

Fyld

400g hakket kylling

1 løg

1 fed hvidløg

1 spsk. rapsolie med rosmarin

1 spsk. paprika

1 tsk. tørret oregano

1 tsk. tørret rosmarin

1 tsk. tørret basilikum

3,5-4 dl færdiglavet eller hjemmelavet pizzasauce

5 spsk. vand

Derudover skal I bruge omkring 200g revet mozzarella

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave kødsaucen, så den kan nå at køle lidt af. Hak hvidløg og løg og steg det ved middel varme i en gryde med olien. Efter 5 minutter tilføjer I det hakket kød og bruner det godt af
  2. Tilføj paprika, rosmarin, basilikum, oregano samt salt og peber og lad det hele brune af et par minutter.
  3. Tilføj derefter 2 dl pizzasauce samt vand og lad retten simre 10 minutters tid. Derefter skal kødsaucen køle af, mens dejen bliver færdig.
  4. Lav nu dejen ved at udbløde gær i vand. Tilføj honning, salt, revet gulerod, creme fraiche, grahamsmel og det meste af hvedemelet.
  5. Kør dejen på køkkenmaskinen og tilføj det sidste mel lidt af gangen, lad derefter dejen køre på køkkenmaskinen 15 minutters tid.
  6. Lad nu dejen hæve tildækket 1 time.
  7. Kom dejen på køkkenbordet og rul den ud til en rektangel. Smør ca. 1,5 dl pizzasauce på dejen, spred derefter den afkølet kødsauce og afslut med revet mozzarella. Rul dejen sammen på den lange ende, så det ligner en roulade og skær i 15 stykker. Placer sneglene i en form med bagepapir og lad dem efterhæve 30 minutter.
  8. Bag sneglene i en forvarm ovn på 200 grader i ca. 25 minutter. Lad dem afkøle på en rist. Bages de med mere mellemrum, skal de kun have 15-17 minutter.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 33