Madplan uge 43

‘Grøn’ spaghettiret med kødboller

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Noget som smager fantastisk, men som jeg laver alt alt for sjældent er pastaretter eller spaghetti retter (lidt det samme i min verden). Denne pasta/spaghettiret er lavet på fettuccine som er lavet på bønner, hvilket smager utrolig godt. Derudover består retten af lækre kødboller og det hele er vendt i friske krydderurter og en lækker oste/æggeblanding – Lidt ala den man bruger til en carbonara. Derudover har jeg tilføj lidt forskellige grøntsager til retten som blandt andet broccoli, squash og asparges og det fungerer rigtig godt sammen.

Denne ret smager utrolig godt og den tager ikke meget mere end 30 minutter at bikse sammen, så selvom man har haft en travl hverdags, kan man måske godt lige nå at lave denne ret. Derudover tænker jeg, at selv børn vil kunne lide den. For er kødboller og pasta ikke lige noget for de fleste unger? 🙂

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

Kødboller

400g hakket kyllingekød

1 løg

1 stor gulerod

1/2 squash

1 tsk. tørret timian

1 tsk. tørret eller frisk basilikum

Salt og peber

 

Resten

100g tørret bønne fettuccine (eller almindelig fettuccine)

8 friske grønne asparges

150g broccoli

1 squash

1 tsk. rød chili

2 fed hvidløg

2 æg

20g parmesanost

1 håndfuld frisk persille

1 håndfuld frisk basilikum

 

Fremgangsmåde

  1. Star med at lave kødbollerne. Riv løg, squash og gulerødder, bland det sammen med kødet og tilsæt 1 tsk. salt, lidt peber samt timian og basilikum.
  2. Det hele røres godt sammen og formes til små kødboller. Jeg brugte en teske for ikke at gøre dem alt for store. Steg kødbollerne på en varm pande i lidt olie.
  3. Imens skær I broccoli i små buketter, squash i skiver, asparges i 2 cm stykker og fintsnit hvidløg og chili. I en skål pisker I æg og revet parmesan. Snit den friske basilikum og persille og kom i æggeblandingen.
  4. Kog fettuccine som anvist.
  5. Når kødbollerne er stegt færdigt, det tager 6-7 minutter, kommer I dem i en skål. Kom lidt olie på panden og steg broccoli 1 min. Tilføj squash og asparges og lad det stege med i 2 minutter.
  6. Tilføj hvidløg og chili sammen med kødbollerne og lad det stege 1 min.
  7. Kom de kogte fettuccine på panden. I skal ikke dræne vandet fra pastaen, bare kom dem direkte over på panden fra gryden. Det gør ikke noget der kommer lidt vand med, det er kun godt. Bland det hele sammen.
  8. Tag panden af varmen, tilsæt æggeblandingen og sørg for at vende det hele godt rundt på panden, så I ikke ender med at få røræg. Smag retten til med salt og peber. Nyd.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 43