Specier med chokolade - nem opskrift på julekager

Kødboller med mos

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Hvem kender ikke den svenske klassikere ‘köttbullar’? Ja, det er vist en ret de fleste af os kender til, specielt hvis man har faret forvildet rundt i IKEA en enkelt gang eller to 🙂 Dog har jeg faktisk aldrig smag denne svenske ret, men den har alligevel inspireret mig til at lave en lignende version, da jeg synes det lyder ret lækkert.

Jeg har lavet nogle lækre, nemme og velsmagende små kødboller, som ligger i en brun sauce og ikke mindst en god portion mos, som dog ikke kun er lavet på kartofler, men en blanding af kartofler og knoldselleri, som jeg synes smager super godt sammen. For at få en smule grønt til retten, så serverede jeg lidt let kogte ærter.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

Kødboller

400g hakket kylling

1 løg

2 fed hvidløg

1 spsk. worcestershire

1 tsk. paprika

Salt og peber

 

Mos

350g kartofler

350g knoldselleri

1 tsk. kærgården let

0,5 dl mælk

Salt

 

Sauce

5 dl hønsefond

1 løg

2 fed hvidløg

1 spsk. worcestershire

1 spsk. majsstivelse

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave farsen til kødbollerne. Riv løg og hvidløg og bland det sammen med kød, paprika, worcestershire sauce samt salt og peber. Rør det hele godt sammen og stil gerne farsen på køl en halv times tid.
  2. Form farsen til 14-16 små kødboller og steg dem på en pande i 12 minutters tid. Kom de stegte kødboller i en skål.
  3. Skræl kartofler og knoldselleri, skær det i store tern og kom det i en gryde med vand. Kog grøntsagerne møre  – det tager ca. 15 minutter.
  4. Mens grøntsagerne koger, kan I gå i gang med saucen. Skær løg og hvidløg i mindre tern og steg det ved middelvarme på panden hvor kødbollerne har stegt.
  5. Lad løg og hvidløg stege 5 minutters tid. Kom worcestershire sauce og hønsefond på panden og lad det simre yderligere 5 minutter.
  6. Bland lidt majsstivelse sammen men lidt vand eller mælk og pisk det i saucen på panden. Smag det til med ribsgele, slat og peber. Kom kødbollerne på panden og lad dem simre med et par minutter.
  7. Hæld vandet fra kartoflerne, mos dem godt sammen med kærgården og mælk og sørg for at piske det hele rigtig godt sammen. Til sidst smages mosen til med salt og serveres sammen med kødbollerne og saucen. Eventuelt lidt ærter og ribsgele.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Specier med chokolade - nem opskrift på julekager