Madplan uge 50

Hvid rocky road med pistacie og tranebær

Jeg elsker hvid chokolade, ja faktisk er jeg vild med alt slags chokolade, men hvid chokolade smager bare helt fantastisk og anderledes end lys og mørk chokolade. Derfor har jeg lavet disse lækre bidder eller rocky road med smeltet hvid chokolade, hvor jeg har vendt lidt blandet lækkerier som cashewnødder, pistacienødder og tørret tranebær.

Kombinationen med de forskellige nødder og de tørret tranebær fungerer utrolig godt sammen, selvom tranebær ikke er min yndlings bær, så smager det skønt i denne kombination. Bidderne fungerer super godt som en lille aftensnack her i december måned, da jeg synes den er ret juleagtig – specielt de hvide, grønne og røde farve.

Der ligger i forvejen en opskrift på rocky road med mørk chokolade, skumfiduser, nødder, saltet mandler og karamelbar fra Easis.

OPSKRIFT

Ingredienser

130g hvid chokolade fra EASIS

2 spsk. kokosolie eller kakaosmør

1 spsk. nøddesmør

0,5 tsk. vanilje-pasta eller pulver

50g pistacie nødder

50g cashew nødder

30g tørret tranebær

Nips salt og evt. et par dråber sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at smelte den hvide chokolade over et vandbad.
  2. Mens chokoladen smelter, finder I en pande frem og rister cashewnødder og pistacienødderne ved middelvarme i 3-4 minutter.
  3. Tag nødderne af panden og lad dem køle af mens chokoladen smelter. Hak båd dem og de tørret tranebær groft.
  4. Når chokoladen er smeltet, tilføjer I kokosolie/kakaosmør, vaniljepasta, nøddesmør og eventuelt lidt flydende sødemiddel, men det er ikke nødvendigt.
  5. Derefter vender i de hakket nødder og bær i chokoladen.
  6. Kom massen i en form og stil den på køl nogle timer eller på frost, hvis I skal skynde jer. Når chokoladen er stivnet, skæres den i passende stykker og serveres.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 50