Hvid rocky road med pistacie og tranebær
Jeg elsker hvid chokolade, ja faktisk er jeg vild med alt slags chokolade, men hvid chokolade smager bare helt fantastisk og anderledes end lys og mørk chokolade. Derfor har jeg lavet disse lækre bidder eller rocky road med smeltet hvid chokolade, hvor jeg har vendt lidt blandet lækkerier som cashewnødder, pistacienødder og tørret tranebær.
Kombinationen med de forskellige nødder og de tørret tranebær fungerer utrolig godt sammen, selvom tranebær ikke er min yndlings bær, så smager det skønt i denne kombination. Bidderne fungerer super godt som en lille aftensnack her i december måned, da jeg synes den er ret juleagtig – specielt de hvide, grønne og røde farve.
Der ligger i forvejen en opskrift på rocky road med mørk chokolade, skumfiduser, nødder, saltet mandler og karamelbar fra Easis.
OPSKRIFT
Ingredienser
130g hvid chokolade fra EASIS
2 spsk. kokosolie eller kakaosmør
1 spsk. nøddesmør
0,5 tsk. vanilje-pasta eller pulver
50g pistacie nødder
50g cashew nødder
30g tørret tranebær
Nips salt og evt. et par dråber sødemiddel
Fremgangsmåde
- Start med at smelte den hvide chokolade over et vandbad.
- Mens chokoladen smelter, finder I en pande frem og rister cashewnødder og pistacienødderne ved middelvarme i 3-4 minutter.
- Tag nødderne af panden og lad dem køle af mens chokoladen smelter. Hak båd dem og de tørret tranebær groft.
- Når chokoladen er smeltet, tilføjer I kokosolie/kakaosmør, vaniljepasta, nøddesmør og eventuelt lidt flydende sødemiddel, men det er ikke nødvendigt.
- Derefter vender i de hakket nødder og bær i chokoladen.
- Kom massen i en form og stil den på køl nogle timer eller på frost, hvis I skal skynde jer. Når chokoladen er stivnet, skæres den i passende stykker og serveres.
Ingen kommentarer endnu