Julestjerne med 'nutella' og ristet hasselnødder

Julesmåkager med varme krydderier

I julen spiser man ofte en del småkager, eller jeg gør 🙂 Men det er så nok også den eneste gang på året, hvor jeg egentlig spiser småkager, det hører ligesom bare julen til. Disse småkager er egentlig ikke specielt kendte julekager som vaniljekranse, klejner, jødekager, finskbrød og lignende, så jeg har bare kaldt dem for julekager (meget opfindsomt).

Jeg har valgt titlen fordi småkagerne, i min verden, bare smager af jul, da jeg har brugt de typiske julekrydderier, som man ofte bruger i julen – kanel og kardemomme. Derudover er småkagerne uden tilsat sukker og der er heller ikke gluten i dem. De er yderst nemme at bikse sammen og kan, i rå form, holde sig flere dag på køl og endnu længere tid på frost. Så er det bare at skære rullen i tynde skiver og komme kagerne i ovnen. Så har man nogle lækre sprøde julekager.

OPSKRIFT ca. 20 stk.

Ingredienser

100g havregryn

80g mandler

1 spsk. kokosolie

1 æg

45g perfect fit

1/2 tsk. bagepulver

1 spsk. stødt kanel

1/2 tsk. stødt kardemomme

1/3 tsk. stødt ingefær

 

Øvrigt

Kagerne (kan) toppes med kanelsukker lavet på 1 tsk. multisød + 1 tsk. kanel

 

Fremgangsmåde

  1. Kom havregryn og mandler i en blender eller foodprocessor og blend til fint mel.
  2. Tilføj kokosolie, æg, perfect fit, kardemomme, bagepulver, kanel og ingefær og bland det hele rigtig godt sammen.
  3. Kom dejen i et stykke film og rul til en pølse. Kom dejen på køl en times tid, dog kan den sagtens ligge på køl i flere dage, men 1 time er nok.
  4. Bland multisød og kanel sammen.
  5. Tage dejen ud af køleskabet og skær 2-3mm skiver af dejen, placer småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og strø lidt af sukker/kanel blandingen på småkagerne.
  6. Bag dem i en 180 grader forvarm ovn i 8-10 minutter. Lad dem køle af på en rist og spis.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julestjerne med 'nutella' og ristet hasselnødder