Kylling med rodfrugter og tranebær
Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling
Ovnbagt kylling med lidt blandet grøntsager og friske tranebær vendt i honning. En lækker og ret så nem ret, som er virkelig smagfuld. Det eneste som tager lidt tid i denne opskrift er parteringen, men det er slet ikke så omstændigt og svært som man måske kunne tro. I skal ikke være bange for at kaste jer ud i det, men virker det for uoverskueligt kan I i stedet bruge kyllingeoverlår eller kyllingefileter. Hav dog in mente at bruger I fileter, så skal I lade grøntsagerne bage i ovnen i 20 minutter, inden I lægger de brunede fileter ovenpå grøntsagerne og giver det hele ydeligere 20 minutter – ellers kan fileterne godt blive lidt kedelige.
Jeg har tilberedt retten, i ovnen, på den pande, som jeg har brugt til at brune alle herligheder af på. Dog kan I sagtens komme det hele i et ovnfast fad (når det hele er brunet af på panden) og derefter komme det i ovnen.
OPSKRIFT 3-4 pers.
Ingredienser
1 hel kylling
10 kartofler
4 store gulerødder
2 rødløg
10 svampe
100g tranebær
1 spsk. honning
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at partere kyllingen i 10 stykker. Strø salt og peber på kyllingestykkerne og brun dem godt af på en stor pande.
- Mens kyllingestykkerne steger, skæres kartofler og gulerødder i store stykker. Rødløg pilles og skæres i store både og svampene halveres.
- Når kyllingestykkerne er brunet af stilles de til siden, svampene kommes på panden og steges i 4-5 minutter.
- Stil også de stegte svampe til siden og kom løg, kartofler og gulerødder på panden sammen med lidt olie, salt og peber og lad det stege 5 minutter.
- Vend svampene i grøntsagerne og placer kyllingestykkerne (på nær kyllingefileterne) ovenpå grøntsagerne. Bland honning og tranebær sammen og hæld dem over panden.
- Kom panden i en 200 grader forvarm ovn i 20 minutter, tag panden ud af ovnen, kom kyllingefileterne på panden og steg det hele yderligere 20 minutter.
Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling
Ingen kommentarer endnu