Madplan uge 6

Indiske kyllingelår

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Det er faktisk ikke så tit jeg laver indiskeretter, selvom jeg synes det smager fremragende, men desværre har jeg fået det nogle gange, hvor det har været alt for stærkt og tror det har skræmt mig en smule. Men formår man at krydre maden og ikke bare gøre den stærk, så synes jeg det smager skønt.

Her har jeg marinerede nogle kyllingelår i en indisk præget marinade og ligeledes lavet en indisk sauce, som kyllingelårene er tilberedt med. Til kyllingen har jeg serveret kogte ris, lidt naanbrød og en smule naturel yoghurt, så det stadig ikke bliver for stærkt.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

Kylling + marinade

4 hele kyllingelår

200g naturel yoghurt

1 tsk. revet ingefær

Saft fra 1 lime

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. paprika

1 tsk. spidskommen

1 tsk. kardemomme

1 tsk. kanel

lidt chili samt salt

 

Sauce

2 løg

2 fed hvidløg

1 squash

1 peberfrugt

1 tsk. ingefær

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. spidskommen

1 tsk. kardemomme

1 tsk. paprika

40g mandler

2 spsk. tomatpure (ca. 80g)

1,5 dl vand

1 dåse kokosmælk

1 tsk. salt

Lidt frisk chili

 

Fremgangsmåde

  1. Lav marinaden ved at blande alle ingredienserne godt sammen. Del kyllingelårene i 2, hæld marinaden over og læg dem på køl nogle timer – gerne til næste dag.
  2. Kom de marinerede lår i et fad og tilbered dem i en 200 grader forvarm ovn i 30 minutter.
  3. Lav imens saucen. Skær løg i fine små både, hak hvidløg og skær peberfrugt og squash i tynde skiver. Steg først løgene i 5 minutter i lidt olie. Tilføj dernæst peberfrugt og squash og lad det stege med 5 minutte yderligere.
  4. Kom ingefær, gurkemeje, paprika, chili, kardemomme, spidskommen, hvidløg, salt og tomatpure og lad det stege 1 minuts tid. Tilføj kokosmælk, vand og finthakket mandler og lad saucen simre 5 minutter.
  5. Hæld saucen over de stegte kyllingelår og stil fadet tilbage i ovnen i 15 minutter.
  6. Server kyllingelårene med lidt kogte ris eller blomkålsris, naanbrød, yoghurt og eventuelt koriander, hvis I bryder jer om det.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 6