Chiagrød med blandet bær

Kyllingeoverlår med soltørret tomater og spinat i en cremet sauce

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Kyllingeoverlår er uden tvivl mit yndlings stykke på en kylling. Det er altid lækkert og saftigt og da der er et ben i stykket, så giver det en masse smag. Jeg har her brugt kyllingeoverlår fra Frijsenborg som ligger i en lækker flødesauce med spinat, svampe og soltørret tomater. Retten kan I enten vælge at servere præcis som den er eller I kan servere en godt stykke brød og en let salat til, mos eller ris.

Jeg valgte at bruge en madfløde med 4% fedt i til saucen, men I kan sagtens bruge en hvilken som helst madfløde eller piskefløde hvis I har lyst til det. Derudover kan I altid vælge at bytte en smule af kyllingefonden ud med lidt hvidvin.

OPSKRIFT (2-3 pers.)

Ingredienser

6 stk. kyllingeoverlår

2 løg

2 fed hvidløg

10 cherrytomater

6 svampe

60g soltørret tomater

3 håndfulde frisk spinat

1 håndfuld revet parmesanost

4 dl kyllingefond (evt. 1 dl hvidvin)

250ml madfløde 4% (kan sagtens være en hvilken som helst anden fløde)

0,5 tsk. eddike

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at krydre kyllingeoverlårene med salt og peber og steg dem med skinsiden nedad i lidt olie i 6-8 minutter, til skindet er blevet sprødt og har taget farve. Vend stykkerne og lad dem stege 5-7 minutter på den anden side.
  2. Kom de stegte kyllingelår i et fad og stil dem i en 200 grader forvarm ovn i 30 minutter.
  3. Skær svampe i tykke skiver, cherrytomater i både, soltørret tomater i tynde strimler, løg i tynde skiver og fintsnit hvidløgene.
  4. Fjern lidt af fedtet fra panden, der kan være kommet en del, og steg svampene i 4-5 minutter. Læg dem til siden og steg løgene ved middelvarme i 5 minutter. Tilføj hvidløg, de soltørret tomater samt de stegte svampe og lad det stege et par minutter.
  5. Kom kyllingefond, madfløde, eddike og cherrytomater på panden og lad det simre et par minutter.
  6. Riv parmesanen, kom det i saucen og smag til med salt og peber.
  7. Vend til sidst den friske spinat i saucen. Tag kyllingeoverlårene ud af ovnen og placer dem ovenpå saucen og server.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiagrød med blandet bær