Kanelkage lavet på kikærter
KIKÆRTEKAGE MED KANEL, GRYN OG DADLER
Jeg elsker at bage anderledes kager, kager som er fyldt med en masse sundere lækkerier, eksempelvis bønner eller kikærter. Det er jo helt fantastisk at man kan bage kager på bønner – som tilmed smager godt! Jeg har en ide om, at jeg i fremtiden gerne vil bage meget mere med bønner og kikærter, da jeg efterhånden har fået ret godt styr på det.
I starten var mine bønnekager ret kompakte og lidt voldsomme. Efterhånden har jeg dog lært, hvordan jeg får dem mere kage-agtige, så man næsten ikke kan fornemme, at der er bønner i kagerne.
KANELKAGE PÅ KIKÆRTER – MED EN KAFFEGLASUR
Her har jeg lavet en ‘klassisk’ kanelkage med kakao/kaffeglasur og den smager utrolig godt. Man kan på ingen måde smage eller fornemme kikærterne. Den er dejlig luftig og slet ikke kompakt, som disse kager godt kan blive indimellem. Derudover er kagen uden tilsat sukker og uden gluten. Bruger man laktosefri mælk, ja så er kanelkagen også laktosefri.
Kanelkage er en klassisk skærekage. En nem, enkel, velsmagende og lækker kage, som toppes med glasur af en slags. Selvom skærekager ikke er lige så populære, som de var i 90’erne (da jeg var barn), så holder de stadig.
Her på bloggen ligger både klassiske og anderledes kager, som jeg vil betegne som skærekager; æblekage med kokostopping, squashkage med ostecreme, drømmekage, banankage (brød), squashkage med avocadotopping, gulerodskage og ‘den du ved nok’-kage.
OPSKRIFT 8-10 stk.
Ingredienser
Kage
170g kogte kikærter
120g dadler
40g havregryn
1 dl mælk
25 g perfect fit
2 æg
0,5 tsk. natron
1,5 tsk. bagepulver
3 spsk. kanel
Topping
100g dadler
3 spsk. kaffe
40g mandelsmør
2 spsk. kakaopulver
Fremgangsmåde
- Enten kan I bruge kikærter på dåse eller pose, som er klar til brug. Ellers kan I udbløde rå kikærter og derefter koge dem.
- Men når kikærterne er klar, kommer I dem i en foodprocessor sammen med mælk, æg, havregryn og dadler.
- Sørg for at blende det rigtig godt sammen – det tager lige et par minutter.
- Derefter tilføjer I perfect fit, kanel, natron og bagepulver og blander det sammen med resten.
- Kom dejen i en lille form og bag kagen ved 180 grader i 25 minutter. Tag kagen ud og lad den køle helt af: De første 15 minutter i formen, hvorefter I tager kagen, med bagepapiret, op af formen og lader den køle af på en rist. Fjern først bagepapiret når kagen er helt kold.
- Mens kagen køler af, kan I lave glasuren. Først laver I en lille portion kaffe eller gemmer en sjat fra morgenkaffen.
- Kom dadler, mandelsmør, kakaopulver og kaffe i foodprocessoren og blend til en lind ensformigt masse. Eller I kan bruge en stavblender. Smag glasuren til med kaffen, for mængden afhænger af hvor stærk I laver jeres kaffe.
- Når kagen er helt kold, smører I glasuren på kagen og spiser den.
Super lækker ! Den er blevet min nye yndlings kage