Påskekage - Citronkage lavet på kikærter med birkes og hvid chokolade

Knækbrød med speltmel og havregryn – en sund og nem snack

Hjemmelavet sprøde knækbrød er bare noget af det lækreste. En ide til et mellemmåltid kan være et stykke knækbrød med ost, nutella eller pålæg af en slags. Det smage skønt og mætter tilmed ret godt, specielt hvis man laver knækbrød som disse og fylder den med en masse frø og kerner.

SPRØDE KNÆKBRØD MED FRØ, KERNER OG SPELT

I princippet kan man komme alverdens frø og kerner i sine knækbrød. Om man bruger solsikkekerner, hørfrø, havregryn, græskarkerner, sesamfrø eller hvad man foretrækker, gør ikke den store forskel. Brug de kerner I har liggende i køkkenskuffen – så kan I få tømt lidt ud i dem.

Til disse knækbrød har jeg brugt havregryn og speltmel i stedet for bare ren hvedemel og de blev utrolig lækre – sprøde og velsmagende. De kan spises både med pålæg eller bare som de er.

Selvom jeg er ret vild med knækbrød, så laver jeg det ikke så ofte. Derfor ligger der kun en enkelt opskrift på knækbrød på bloggen, altså udover denne opskrift. Knækbrød kan spises på mange forskellige både det kan eksempelvis serveres på et tapasbord og kan dyppes i tzatziki eller denne bønnedip eller man kan komme skinkesalat, laksesalat, hønsesalat, æggesalat, tunsalat eller kyllingerilette ovenpå.

OPSKRIFT ca. 60 stk.

Ingredienser

60g solsikkekerner

60g græskarkerner

60g sesamfrø

60g hørfrø

60g havregryn

150g hvedemel

100g speltmel

0,5 dl olie

2,5 dl vand

1 spsk. salt

1 tsk. bagepulver

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, havregryn, hvedemel, speltmel og bagepulver i en skål.
  2. Kom vand, salt og olie i skålen og sørg for at røre det hele rigtig godt sammen.
  3. Del dejen i 3 dele. Kom en dejklump mellem 2 stykker bagepapir og rul dejen helt flad. Lad dejen ligge på det ene stykke bagepapir og snit/rids dejen i passende størrelser. Gentag med de 2 andre dejklumper.
  4. Bag knækbrødene i en 200 grader varm ovn i 15-17 minutter. Lad knækbrødene køle af på en rist og knæk dem fra hinanden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskekage - Citronkage lavet på kikærter med birkes og hvid chokolade