Madplan uge 16

Påskesnitter

Hindbærsnitter smager jo skønt og er tilmed ret nemt og hurtigt at lave. Jeg tror faktisk det er en kage, som rigtig mange børn kan lave næste alene, da den er ret simpel og let.

Snitterne består af 2 bunde, normalt lavet på mørdej, som man smør med et lag hindbærmarmelade. Snitterne topper man med et godt lag glasur og så har man en nem og lækker lille dessert.

EN ANDERLEDES VERSION AF HINDBÆRSNITTER

I princippet består mine hindbærsnitter af godt og vel det samme, som der er i almindelige hindbærsnitter – dog bare med min generelle principper, når jeg bager 🙂 I stedet for at lave en mørdej, har jeg lave et par bunde som er uden tilsat sukker, uden smør og uden mel. Bruger man glutenfri havregryn er snitterne glutenfri.

Snitterne har jeg toppet med florsød, men I kan selvfølgelig sagtens lave en glasur af flormelis. For at gøre dem lidt påske-agtige, har jeg tilføjet citronsaft i glasuren i stedet for vand. Derudover har jeg farvet glasuren gul, det synes jeg er ret påske-agtigt.

HINDBÆRFYLD

Enten kan I købe en hindbærmarmelade (uden tilsat sukker eller en helt almindelig marmelade), som I kan smøre bundene med. Ellers kan I lave en hindbær- eller bærmasse selv ved at komme 100g hindbær eller blandet bær, 1 spsk. vanilje samt lidt flydende sødemiddel i en gryde og lad det koge 10 minutter. Blend med en stavblender og lad det køle helt af.

OPSKRIFT 8 stk.

Ingredienser

Bunde

75g havregryn

40g mandelmel

40 kokosfibermel (kan bruge havregryn eller mandelmel i stedet)

1 æg

1 spsk. kokosolie

15g perfect fit

20g fiber sirup

0,5 tsk. bagepulver

1 spsk. vaniljepaste eller 0,5 vaniljestang

Hindbærmarmelade eller hindbærmasse

 

Fremgangsmåde

  1. Kom havregryn, kokosfibermel og mandelmel (eller hele mandler) i en foodprocessor og blend til mel.
  2. Tilføj æg, kokosolie, perfect fit, fiber sirup, vanilje og bagepulver og blend det hele godt sammen.
  3. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik i de figurer, som I foretrækker. Jeg brugte 2 forskellige runde forme på henholdsvis 4 og 6 cm.
  4. Kom dem på et stykke bagepapir og en bageplade og bag dem ved 180 grader i ca. 8 minutter. Lad bundene køle af på en rist.
  5. Find de 2 bunde som passer bedst sammen, smør et god lag hindbærmarmelade på den ene bund og læg den anden ovenpå. Tryk dem lidt sammen.
  6. Lav glasur af florsød og citronsaft, tilføj eventuelt lidt gul farve og smør et lag glasur på toppen af alle de samlet kager.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 16