Påskesnitter

Tzatziki

Tzatziki er en gammel kending, som de fleste af os sikkert har lavet en enkelt gang eller to… Tzatziki er en græsk dyppelse, som grækerne spiser til en del forskellige retter og det fungerer da også godt til rigtig meget.

Normalt består tzatziki af få ingredienser, men jeg kan godt lidt at give min en smule mere smag. Selvfølgelig kan I sagtens droppe de små ekstra smagsgivere og i stedet nøjes med yoghurt, salt, hvidløg og agurk.

TZATZIKI MED KRYDDERIER OG GOD OLIE

Denne tzatziki er lavet på de gængse råvarer, som man normalt bruger, når man laver tzatziki. For at give den mere smag har jeg tilføjet lidt tørret krydderier, paprika og en sjat god olie.

Tzatziki kan serveres til diverse græske retter, kan bruges som dyppelse til et godt stykke brød eller grøntsagsstave – det fungerer godt til et tapasbord… Faktisk kan man servere tzatziki til alverdens slags mad, jeg lavet det ofte om sommeren og kan spise det til det meste grillmad.

Det kan eksempelvis spises til flankesteak med græsksalat, kyllingespyd med quinoasalat, kyllingelår med vandmelonsalat og ovnbagte kartofler, græskfarsbrød eller fylde det i kålwraps med salat og oksekød.

OPSKRIFT

Ingredienser

4 spsk. græsk yoghurt 2%

1 fed hvidløg

1/2 agurk

1 tsk. salt

1 tsk. god olie

Et knivspids god stærk paprika

1 tsk. tørret basilikum og oregano

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at rive agurk, vend det i lidt salt og lad den revet agurk ligge 10 minutters tid.
  2. Rør græsk yoghurt, revet hvidløg, paprika, basilikum, oregano og olie godt sammen.
  3. Dræn den revet agurk mellem hænderne og rør det i yoghurten. Smag til med salt og server tzatzikien.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskesnitter