Tzatziki

One pot pasta med kylling, peberfrugt og ricotta

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Jeg er forholdsvis ny indenfor pasta-verdenen. Hverken pasta, spaghetti eller lignende er noget jeg er vokset op med, men det smager jo skønt. Dog er det stadig ikke noget jeg spiser i en lind strøm, selvom man jo burde.

Men der er ingen tvivl om at pastaretter bare smager fantastisk og er samtidig forholdsvis nemme at bikse sammen. Det gælder specielt disse ‘one pot pasta’-retter.

ONE POT PASTA MED KYLLINGEFILETER, SOLTØRRET TOMATER, PEBERFRUGT OG RICOTTA.

Derfor har jeg her lavet en pastaret som er fyldt med en masse grøntsager, kylling og en smule pasta. Jeg har skåret en squash i penne størrelser, så de supplere pastaen. Ønsker I mere pasta i jeres ret, så kan I sagtens tilføje det, eventuelt kan I droppe squashen.

Disse retter er en god måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen, da man i princippet kan bruge alverdens grøntsager. Så er der en eller to af de grøntsager jeg har brugt, som I ikke synes om, så kan I sagtens udskifte dem med andre grøntsager til jeres ‘one pot pasta’-ret.

ONE POT PASTA: SUND AFTENSMAD FOR HELE FAMILIEN

Pastaretter er noget de fleste kan lide og jeg er sikker på at de fleste generationer er glade for denne ret. Selvom der er mange grøntsager i, så camoufleres de i den lækre cremet sauce.

Er I interesseret i lignende retter så ligger der på bloggen en ‘one pot pasta’-ret med hakket kylling, carbonara med bønnepasta og low carb carbonara.

OPSKRIFT 4 pers.

Ingredienser

2 kyllingefileter

150g fuldkornspasta

8-10 svampe

1 squash

10-12 cherrytomater

6 friske grønne asparges

1 peberfrugt

1 løg

2 fed hvidløg

50g soltørret tomater

1 dåse flået tomater

2 spsk. tomatpure

4 dl hønsefond (eller vand)

1,5 dl madfløde 4%

100g ricotta eller anden flødeost

1 spsk. oregano

1 spsk. basilikum

0,5 tsk. chili

1 spsk. salt + peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære kylling, løg og peberfrugt i strimler, squash i penne lignende størrelser (lidt større), halver cherrytomaterne, skær svampe i store skiver og de soltørret tomater i tynde strimler. Asparges skæres i mindre stykker og hvidløg fintsnittes.
  2. Varm en pande godt op, strø salt og peber på kyllingestykker og steg dem 2-3 minutter. De skal ikke steges færdige, men bare have lidt farve. Kom kyllingen i en skål.
  3. Steg svampe, løg, hvidløg og squash i gryden et par minutter og tilføj de resterende snittet grøntsager sammen med tomatpure, hakket tomater, de stegte kyllingestykker, hønsefond, pasta, basilikum, chili og oregano. Lad retten simre i 10 minutter.
  4. Tilføj ricotta og madfløde og lad retten simre et par minutter, smag til og server.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tzatziki