Bananchiagrød med peanutbutter og chokolade
Morgenmad er mit yndlingsmåltid… både fordi jeg altid vågner og er sulten, men også fordi morgenmad bare smager utrolig godt – specielt hvis den er sød. Jeg har en utrolig sød tand, så min morgenmad består næsten altid af søderetter som eksempelvis pandekager, skyr, vafler, grød osv.
CHIAGRØD MED BANAN, CHOKOLADE OG PEANUTBUTTER
Denne kolde chiagrød er smagt til med en most banan og den holder 100%. Banan er en super god måde at give sødme til grøden på, og tilføjer man lidt frisk banan, peanutbutter og mørk chokolade, så kan man ikke bede om meget mere.
Chiagrød er nemt at bikse sammen, da alle ingredienser røres sammen aftenen før, og så er der lækker morgenmad den efterfølgende morgen. Derudover kan man sagtens lave til et par dage, da grøden godt kan holde sig på køl.
CHIAGRØD PÅ MANGE MÅDER
Som sagt er jeg ret vild med chiagrød på grund af ovenstående og der ligger i forvejen en del forskellige opskrifter på chiagrød på bloggen; græskargrød, chiagrød med bær, koldskålchiagrød, kakaochiagrød med kalorielet peanutbutter og chiagrød med vanilje.
OPSKRIFT 2 pers.
Ingredienser
1 banan
15g chiafrø
200g skyr
1 dl vand eller mælk
0,5 tsk. vaniljepaste
0,5 tsk. flydende sødemiddel
Topping: Bananstykker, mørk chokolade og peanutbutter
Fremgangsmåde
- Mos bananen med en gaffel og rør den sammen med skyr, chiafrø, mælk eller vand samt vanilje.
- Hvis I som jeg har en sød tand, kan I tilføje lidt flydende sødemiddel. Sørg for at røre det hele godt sammen og stil det på køl til næste morgen eller nogle timer.
- Næste dag serveres grøden med lidt frisk banan, mørk chokolade og peanutbutter – eller hvad I skulle foretrække.
Kan den stå i køleskabet i et par dage?