Bananchiagrød med peanutbutter og chokolade

Kammuslinger med pure, ærter og serranoskinke

Her får I lige en super lækker lille ret, som enten kan serveres til hovedret, så kan man bare lige gøre portionen en tand større, ellers fungerer den perfekt som forret. Retten består af en knoldselleripure, toppet med dampet spinat, stegte kammuslinger og en blanding af stegt serranoskinke, løg, kapers og ærter – en velsmagende kombination.

Jeg er ret vild med kammuslinger. Det smager skønt og tager ingen tid at stege, det eneste problem er måske at de netop ikke skal have ret lang tid. De skal ikke have meget mere end et lille minut på den ene side og 20 sekunder på den anden side – så man skal være vågen.

FRANSKE ÆRTER ELLER NOGET I DEN STIL

Udover knoldselleripureén består tilbehøret til kammuslingerne af en slags franske ærter… Bare uden så meget smør og med lidt flere ingredienser. Ja det har måske ikke så meget med franske ærter at gøre, men jeg kan ikke kommer på en bedre betegnelse – måske ærtemasse?

Nå, men det består i alt sin enkelthed af serranoskinke som man steger på en pande, tilsætter fintsnittet løg, hvidløg, kapers og så selvfølgelig ærter. Grøntsagerne smages til med lidt salt og citron og så er det mad.

OPSKRIFT 2 pers.

Ingredienser

6 kammuslinger

2 håndfulde spinat

 

Pure

250g knoldselleri

1 stor håndfuld revet parmesan

1 tsk. salt

0,5 tsk. citronsaft

 

Ærteblanding

100g ærter

2 skiver serranoskinke

1 lille løg

1 fed hvidløg

1 spsk. kapers

1 spsk. fintsnittet persille

0,5 spsk. citronsaft

Salt

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at skrælle knoldselleri og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med vand og salt og kog dem møre – det tager omkring et kvarter.
  2. Mens skær I løg, hvidløg, kapers og serranoskinke i mindre tern og fintsnitter persillen.
  3. Varm en pande op, kom lidt olie på, strø salt og peber på kammuslingerne og steg dem på den ene side i 1 minut. Tag panden af varmen, vend kammuslingerne og lad dem stege ca. 20 sekunder. Tag dem af panden.
  4. Kom løg og serranoskinke på panden og lad det stege små 2 minutter.
  5. Mens panden er i gang, moser I knoldselleri og smager den til med en god portion salt, peber, citronsaft og revet parmesan.
  6. Kom kapers, hvidløg og ærter på panden og lad det stege 30 sekunder. Smag til med persille, citronsaft og salt.
  7. Fjern ærtemassen, kom et par håndfulde spinat på panden og lad det stege 30 sekunder.
  8. Placer en gavmild portion knoldselleripure på en tallerken, top med den stegte spinat, kammuslinger og ærtemassen. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananchiagrød med peanutbutter og chokolade