Kammuslinger med pure, ærter og serranoskinke

Huevos rancheros med kylling

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Huevos Rancheros er en mexikansk ret, som oftest spises til morgenmad, men jeg synes det er lidt voldsomt at spise til morgenmad, så jeg spiste det til aftensmad, da jeg syntes det var lidt mere passende. Derudover har jeg tilføjet lidt kylling til retten, hvilket jeg synes fungerer rigtig godt. Yderligere består retten af bønner, peberfrugt, gulerod, squash og så selvfølgelig æg.

Enten kan I gøre som jeg og bruge en rest kylling, som jeg havde tilovers fra en helstegt kylling, og rive det i strimler med to gafler. Eller I kan stege et par kyllingefileter og derefter rive dem i strimler og komme i retten.

Til retten serverede jer et par grove tortillas, lime, creme fraiche og måske også lidt avocado kunne være lækkert. Spiser man det i stedet til morgenmad, ville jeg nok servere et par skiver ristet brød til.

OPSKRIFT 2-4 pers.

Ingredienser

4 æg

300g kogt/stegt kylling

3 fed hvidløg

1 stort rødløg

1 peberfrugt

1 stor gulerod

150g squash

1 dåse sorte bønner

25g revet ost

2 dåser hakket tomater

3 spsk. spidskommen

1 tsk. cayennepeber

2 spsk. paprika

1 tsk. frisk eller tørret chili (… efter smag)

0,5-1 spsk. salt og lidt peber

 

Fremgangsmåde

  1. Som det første skal kyllingefileterne koges i lidt saltet vand i ca. 12 minutter.
  2. Start så med at fintsnitte løg, steg det på en pande i lidt olie til løgene er blevet blanke.
  3. Skær squash og peberfrugt i tern, riv guleroden og fintsnit hvidløg. Komme alle grøntsagerne på panden og lad det stege 2 minutter.
  4. Tilføj cayennepeber, paprika, spidskommen, chili, salt og peber og lad det stege et lille minuts tid. Den kogte kylling rives fra hinanden med 2 gafler og kommes på panden samme med de hakket tomater og bønner. Lad det stege/simre i 10 minutter og smag til med salt og chili.
  5. Lav 4 fordybninger, strø med revet ost og slå de 4 æg ud i de 4 fordybninger. Kom låg på og lad retten simre til æggehviderne er blevet hvide (ca. 8-10 minutter).
  6. Mens æggene bliver tilberedt, kan I lune tortillaerne, skære lime i både og finde creme fraiche frem. Velbekomme.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kammuslinger med pure, ærter og serranoskinke