Kyllingefileter toppet med mozzarella og tomater

Kartoffelsalat med ærter og persille – vendt i en avocadocreme

Sommeren nærmer sig og det er ved at være tid til at få grillet en masse. Et klassisk tilbehør til både et stykke grillet kyllingebryst, spyd, kotelet, hakkebøf eller lignende er kartoffelsalat – så bliver det næste ikke mere danske. Kartoffelsalat kan laves på et utal af måder. Den mest klassiske er nok den, hvor kartoflerne er vendt i en creme fraiche dressing, hvilket også er mega lækkert.

GRØN KARTOFFELSALAT MED SLIKÆRTER, ASPARGES OG PERSILLE

Indimellem er det nu ganske rart at eksperimentere lidt med klassikerne, så her har jeg lavet en kartoffelsalat, som jeg har undladt at vende i en decideret creme fraiche dressing. I stedet har jeg lavet en let avocadocreme, som jeg har vendt kartoflerne i. Derudover har jeg tilføjet lidt blandet grønne grøntsager som ærter, slikærter, asparges og persille.

Salaten er dejlig frisk og smager virkelig godt – lidt anderledes, bevares – men den er lækker og kan sagtens holde sig i køleskabet i flere dage. Er I mere til den klassiske kartoffelsalat, så har jeg selvfølgelig også sådan en opskrift liggende på bloggen. Derudover ligger der også en blomkålssalat ala kartoffelsalat samt en kartoffelsalat med dild, bønner og radiser.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

Kartoffelsalat

6 kartofler

4 grønne asparges

70g ærter

12-14 slikærter

1 håndfuld persille

 

Dressing

1 lille avocado

2 spsk. creme fraiche

1 håndfuld persille

1 spsk. citronsaft

Salt + peber

 

Fremgangsmåde

  1. Kog de hele kartofler i en gryde med vand og godt med salt, til de er blevet møre. Det afhænger af størrelsen, hvor lang tid kartoflerne skal koge, så tjek med en kniv.
  2. Når kartoflerne er kogt møre, skæres de i mindre stykker og skal køles af.
  3. Lav avocadocremen ved at komme avocado, creme fraiche, persille, citron, salt og peber i en blender, eller i en skål og brug en stavblender, og blend til en homogen masse. Smag til med citron og salt.
  4. Skær slikærter i strimler, asparges i 2 cm tern, pil ærterne eller tø de frosne ærter op og riv persilleblade af stilkene.
  5. Vend kartoflerne i 2-3 spsk. avocadocreme og kom asparges, slikærter, persille og ærter sammen med kartoflerne og vend det hele godt sammen. Smag til med salt og citron og server.
  6. Er der lidt avocadocreme tilbage, så server det til aftensmaden – det er lækkert at dyppe sin kylling i.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingefileter toppet med mozzarella og tomater