Boller i karry med grøntsager
Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling
Boller i karry er en vaskeægte klassikere, som jeg dog har ændret en lille smule i. Jeg tror mange danskere er vokset op med boller i karry, som sikker er lavet på næste den samme måde i mange hjem. En opbagt sauce smagt til med karry og fyldt med en masse kogte kødboller.
EN KLASSIKERE MED ET SUNDERE TWIST
Jeg har i denne opskrift lavet kødbollerne på hakket kyllingekød fra Frijsenborg og jeg har samtidig droppet at lave saucen som en opbagt sauce, men har i stedet jævnet fonden som kødbollerne har kogt i med maizena og mælk. Dog vil jeg gerne påpege, at I sagtens kan lave en almindelig opbagt sauce, hvis I foretrækker det. Saucen er i princippet lavet på gulerødder og knoldselleri, som jeg har blendet til en lækker tyk sauce – det fungerer overraskende godt.
Enten kan I kogte ris og servere til retten eller I kan servere blomkålsris, som også smager helt forrygende. Retten har jeg toppet med til æbletern og frisk persille – lækkert og frisk.
OPSKRIFT 3 pers.
Ingredienser
Kødbolle
400g hakket kylling
1 løg
1 gulerod
1 æg
3 spsk. havregryn eller mel
1 tsk. salt
Lidt peber
Sauce
6 dl vand fra de kogte kødboller
1 dåse kokosmælk
1 løg
1 æble
200g knoldselleri (kan skiftes ud med kartofler)
200g gulerødder
2-4 tsk. karry
1-2 tsk. salt + lidt peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave kødboller ved at rive løg og gulerod. Rør det sammen med kød, æg, havregryn, salt og peber. Stil farsen på køl 30 minutter.
- Sæt en gryde over med vand, tilføj et tsk. salt og form farsen til 18-20 små kødboller. Kog dem i vandet i 3-4 minutter eller til de kommer op til overfladen. Læg de kogte kødboller i en skål med et viskestykke over. Hæld vandet i en skål, det skal bruges senere.
- Lav saucen ved at rive løg og æble og lad det stege i gryden med lidt olie samt karry i 2-3 minutter. Hvor meget karry der skal i, afhænger af hvor stærk jeres karry er. Min er mild og jeg brugte 2,5 tsk.
- Skær gulerødder og knoldselleri i mindre tern, kom det i gryden sammen med 1 bouillonterning samt 6 dl vand fra de kogte kødboller. Kom lå på og lad det simre 25 minutter eller til grøntsagerne er møre.
- Blend grøntsagerne med en stavblender, kom kokosmælk i gryden samt kødbollerne og lad retten simre 5 minutter. Smag retten til med salt og karry. Synes I saucen er for tynd, kan I jævne den med lidt majsstivelse.
- Server med kogte ris eller blomkålsris – og top eventuelt med persille og æbletern.
Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling
Hvor meget ris beregner du pr person?