Koldhævede grove boller med kerner

Tomatsalat med mozzarella, sesam og basilikum

Tomatsalat er helt eminent at lave om sommeren, hvor butikkerne bugner af tomater – og ikke bare de almindelige rød tomater – nej tomater i alle farver og størrelser, som hver har specifikke smage, som nuancerer enhver tomatsalat.

Jeg spiser cherrytomater godt og vel hver dag, da de bare smager skønt, sommeragtig og er samtidig en smule søde, det er lige mig, men jeg kan nu også godt lide alle andre slags tomater. Derfor laver jeg ofte tomatsalat til grillmaden om sommeren.

TOMATSALAT MED MOZZARELLA, BASILIKUM OG SESAM

Denne tomatsalat minder mig ret meget om min farmor. Hun boede i mange år i Spanien, sammen med min farfar, og derfor var den mad hun serverede ofte inspireret af det spanske køkken. Det var hende der, for efterhånden mange år siden, introducerede mig for den fantastiske kombinationer af tomater, mozzarella, basilikum og så selvfølgelig en god olie og lidt salt. Det var en sikker vinder da jeg var yngre og er det stadig den dag i dag.

Så denne ret er dedikeret til mig farmor, som desværre døde for et par år siden. Jeg er dog sikker på, at hun ville have elsket, at opskriften kom på bloggen. Jeg har tilføjet en ekstra lille ting nemlig ristet sesamfrø, som jeg synes løfter salaten en tand, men det kan sagtens undlades.

I forvejen ligger der en anden tomatsalat på bloggen med feta og saltet mandler.

OPSKRIFT 4 pers.

Ingredienser

350g blandet tomater

1 mozzarella

1 håndfuld frisk basilikum

1 spsk. god olie (jeg bruger rapsolie)

1 tsk. flage salt

1 tsk. ristet sesamfrø (kan undlades)

 

Fremgangsmåde

  1. Skær tomaterne i forskellige størrelser og kom dem på en tallerken sammen med salt og lad det stå 5 minutter.
  2. Hæld vandet fra, riv mozzarellaen i mindre stykker og placer dem ovenpå tomaterne. Riv friske basilikum blade og bland dem sammen med resten.
  3. Tilsidst drysses sesamfrø, en lille smule salt og lidt god olie ud over salaten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede grove boller med kerner