Hjemmelavet sundere studenterbrød lavet på kikærter

Tunmousse – lækker cremet tunmousse på et stykke ristet brød

EN KLASSIKERE FRA 8O’ERNE

Tunmousse er jo en gammel klassikere – lidt en 80’er forret, men den holder nu stadig og smager bare rigtig godt. En tunmousse er ganske nem at lave og kræver ikke så mange forskellige ingredienser. Den minder ret meget om tunsalat, men moussen er blendet og jeg har tilføjet lidt husblas, så den kan stå af sig selv, så at sige.

TUNMOUSSE MED KAPERS, RØDLØG OG FRISK DILD

En tunmousse kan spises som forret eller til frokost ovenpå et stykke ristet brød. Tilføjer man et par dråber citronsaft og en god portion frisk dild, så har man en utrolig lækker kombination. En anden ide er at man i stedet for et stykke ‘hvidt’ brød kan bruge rugbrød – både ristet og ikke ristet, eller man kan komme tunmoussen ovenpå en stor salat.

Det er faktisk første gang jeg bevæger mig ud i at lave tunmousse. For selvom jeg er ret vild med tun, så ender jeg altid med at bikse en hurtig tunsalat sammen i stedet, men nu skulle det være. For at moussen skal være let og blød, skal alle ingredienser bare blendes, røres sammen med smeltet husblas og så på køl til næste dage – det er overraskende let.

OPSKRIFT

Ingredienser

2 dåser tun i vand

1 løg

100g creme fraiche 5%

30g light mayonnaise

1 tsk. tørret dild

1 håndfuld frisk dild

Saften fra 1/2 citron

2 husblas

1 tsk. salt + et god sjat peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at udbløde husblas i koldt vand i 20 minutter.
  2. Kom løg, tun, creme fraiche, mayonnaise, tørret og frisk dild samt salt og peber i en foodprocessor og blend til en lind masse.
  3. Smelt de udblødte husblas i citronsaft ved meget lav varme og lad efterfølgende husblas køle lidt af.
  4. Rør 1 spsk. af den blendet tunmasse i den lidt afkølet husblas og rør den efterfølgende i den resterende husblas.
  5. Smag tunmoussen til med salt og eventuelt lidt mere citronsaft og kom tunmoussen i en form. Stil på køl til næste dag og server med et stykke ristet brød eller ovenpå en salat.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet sundere studenterbrød lavet på kikærter