Den lækrest 'almindelige' jordbærtærte - den perfekte sommerdessert

Cæsar salat – den lækreste salat med rugbrødscroutoner og kalorielet dressing

For et par uger siden forsøgte jeg mig med en lidt sundere version af den klassiske og ikke mindst lækre ceasar salad. Det er virkelig en fantastisk salat, så jeg var lidt i tvivl om den stadig ville være lækker med nogle små justeringer, men jeg kan fortælle at den stadig smager helt forrygende.

Jeg har prøvet at lave dressingen lidt sundere, men for at få den korrekte smag kræver det lidt fedme, så den er ikke helt fedtfattig, men man kan jo nøjes med lidt eller blande den op med lidt vand så den bliver fortyndet.

OPSKRIFT 3-4 personer

Ingredienser

4 kyllingefileter

1 pakke serranoskinke

2 skiver rugbrød

2 stk. romainesalat

100g spidskål

 

Dressing

5 spsk. fromage fraiche

4 ansjoser

1 stort fed hvidløg

1 tsk. olie

1 spsk. citronsaft

2 spsk. revet parmesanost

Peber og evt. lidt salt

 

Fremgangsmåde

  1. Strø salt og peber på kyllingefileterne og steg dem på en pande 5-6 minutter på hver siden. Lad dem hvile 5 minutter, inden I skær dem i skiver.
  2. Rugbrødet skæres i tern, vendes i lidt olie og salt og kommes på en bradepande sammen med parmaskinken. Kom bradepanden i ovnen i 6-7 minutter og begge dele skulle gerne være færdige. Ellers kan I stege serranoskinken på en pande.
  3. Skær romainesalat og spidskål ud.
  4. I en blender kommes ansjoser, fromage fraiche, olie, revet hvidløg, citronsaft og parmesan. Det hele blendes rigtig godt igennem. Smag dressingen til med lidt peber og eventuelt lidt salt.
  5. Vend lidt dressing i salaten, placer det på tallerkenerne og top med kylling, serranoskinke, rugbrødscroutoner samt lidt dressing og parmesanost.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den lækrest 'almindelige' jordbærtærte - den perfekte sommerdessert