Skyrboller - lækre proteinrige boller med 'få' kulhydrater

Frikadeller – den bedste opskrift på en mormor klassikere

Frikadeller er vist noget vi alle kender og alle er vokset op med. Frikadeller er nok noget af det mest danske, som jeg lige kan komme i tanke om og er en ret, som vi har spist i Danmark de sidste par hundrede år. I dag er frikadeller nok noget som mange af os betegner som mormormad… men altså en lun håndfrikadeller slår jo næsten alt.

MORMORMAD SOM ALTID HOLDER

Ofte skal man jo gerne sætte sig eget lille præg på sine opskrifter, og jeg har da også forskellige opskrifter op frikadeller liggende på bloggen, men de helt almindelige danske frikadeller, uden alverdens specielle krydderier eller lignende, skal selvfølgelig også ligge her på bloggen.

Disse frikadeller er lavet helt plain, som dem min mor plejede at lave, da jeg var barn. De består i alt sin enkelthed af hakket kalv og flæske, æg, mel, løg, salt og peber – that’s it. Ofte steger jeg mine frikadeller i olie i stedet for margarine, som min mor plejede at gøre, men I kan jo gøre, som I selv foretrækker. Man får klart den pæneste stegeflade, hvis man bruger margarine eller smør. Jeg kan godt lide at der er en god stegeflade på alle sider af mine frikadeller, hvilket kræver lidt arbejde og tålmodighed, men det er det hele værd.

På bloggen ligger i forvejen en opskrift på græske frikadeller med soltørret tomater og feta, kyllingefrikadeller og fiskefrikadeller.

OPSKRIFT 15 stk.

Ingredienser

400g hakket kalv- og flæsk 4-7%

1 æg

25g hvedemel eller havregryn

2 spsk. mælk

1 løg

1 tsk. salt + lidt peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at rive eller snitte løgene meget fint med en kniv.
  2. Kom hakket kød i en skål sammen med æg, hvedemel, revet løg, mælk, salt og peber og sørg for at røre farsen godt sammen. I kan enten bruge en ske, håndkraft eller en køkkenmaskine.
  3. Når farsen er rørt sammen stilles den på køl en halv times tid.
  4. Kom fedtstof på panden, form frikadellerne med en spiseske og steg dem ved lidt over middelvarme. De skal vendes nogle gange, så de får farve på alle sider.

1 kommentar

  • Horsemose

    Prøv at stege frikadellerne i fedt lavet af røget spæk, tåler varmen og giver fin skorpe. Velbekomme😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skyrboller - lækre proteinrige boller med 'få' kulhydrater