Madplan uge 33

Chokoladekage lavet på kikærter – en skøn og nem chokoladekage

Chokoladekage er altid en vinder, hvis man kan lide chokolade vel at mærke. Men en lækker svampet kage med en dyb smag af chokolade er bare lækkert. Denne chokoladekage er inden undtagelse. Dog er den anderledes end andre chokoladekager, da der hverken er sukker, smør, mel eller lignende ingredienser i kagen.

KIKÆRTECHOKOLADEKAGE

Denne chokoladekage smager helt eminent og for det ikke skal være løgn, så er den lavet på en stor portion kikærter, som gør den en tand sundere og gør at den mætter ret meget. Et lille fif er at komme et par skefulde kaffe i dejen, da det for det første smager fantastisk, og samtidig fremhæver det smagen af chokolade – og det gør jo absolut intet.

Kagen kan I spise som den er, I kan toppe den med smeltet chokolade eller lave en topping som en af følgende; Avocadocreme, kaffecreme, karameltopping eller denne kokos/kaffe topping.

OPSKRIFT

Ingredienser

250g kikærter

8 stk. dadler

2 æg

1 spsk. mandelsmør (eller anden nøddesmør eller kokosolie)

20g havregryn

20g mandelmel (eller havregryn)

30g multisød (eller ca. 1 tsk. flydende sødemiddel)

2 spsk. kakaopulver

1 tsk. bagepulver

 

Fremgangsmåde

  1. Kom de kogte kikærter i en foodprocessor sammen med æg og dadler og blend til en lind masse.
  2. Tilføj derefter mandelmel, havregryn, multisød, kakaopulver, mandelsmør og bagepulver og blend til en homogen masse. Smag lige dejen til med lidt sødemiddel.
  3. Kom bagepapir i en form på ca. 24×24 cm. og hæld dejen i formen. Bag kagen i en 200 grader forvarm ovn i 18-20 minutter.
  4. Lad kagen køle af på en rist. Enten kan I servere kagen som den er eller lave en af ovenstående toppings. Ellers kan I smelte 70g mørk chokolade med 0,5 tsk. kokosolie og hælde det over kagen.
  5. Stil kagen på køl til chokoladen er stivnet og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 33