Madplan uge 38

Rabarbermuffins lavet på skyrdej – sunde kalorielette lækre muffins med rabarber

For et stykke tid siden fik jeg for første gang lavet skyrboller, da jeg blev anbefalet af nogle følgere på instagram at prøve. Disse skyrboller blev utrolig gode og jeg fik lyst til at afprøve flere opskrifter med denne skyrdej. Jeg er positiv overrasket og jeg synes det er sjovt at eksperimentere med og se hvilke kager og boller man kan udvikle med den samme grunddej. Derudover er denne skyrdej forholdsvis kalorielet, fyldt med en masse proteiner og en mindre portion kulhydrater, hvilket er ganske rart indimellem.

RABARBERMUFFINS LAVET PÅ SKYR – UDEN TILSAT SUKKER

Disse lækre muffins smager virkelig godt, men man skal lige have for øje at rabarber er utrolig sure, så man er nødsaget til at søde dem en smule med enten sukker eller sødemiddel. Jeg tilføjede en stor portion multisød og lod rabarberne ligge deri i 30 minutters tid, men I kan sikker godt bytte det ud med et par tsk. flydende sødemiddel – eller sukker 🙂

Muffinsene fungerer godt som en lille snack. Enten kan man spise dem alene som de er eller man kan servere en god klat skyr til, græsk yoghurt eller mascarpone blandet op med lidt vanilje og sødemiddel eller en klat is.

Normalt udregner jeg ikke kalorier eller lignende på mine opskrifter, men indimellem udregner jeg det alligevel til mig selv, så når jeg gør det fra tid til anden, vil jeg prøve at huske at skrive det i opskrifterne til jer. Disse muffins består hver af 80 kalorier, 5,6g protein, 10,8g kulhydrater og 1g fedt.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

400g skyr

25g husk

40g havregryn

25g havreklid

20g perfect fit eller 1 tsk. flydende sødemiddel

2 tsk. bagepulver

2 æg (byt evt. 1 æg ud med 40g æggehvider)

1 tsk. vanilje eller 1 vaniljestang

3 små dadler

130g rabarber

3 spsk. multisød eller flydende sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære rabarberne i små stykker, kom dem i en skål og bland dem sammen med multisød og lad dem trække i 30 minutter.
  2. Kom dadler i en skål med vand og lad dem ligge der i 5 minutter. Mas derefter dadlerne med en gaffel.
  3. Kom skyr i en skål og bland det sammen med æg og de moste dadler. Tilføj husk, havreklid, havregryn, vanilje, perfect fit og bagepulver og bland det hele godt sammen., Lad dejen trække en halv times tid.
  4. Kom dejen i 12 forme. Jeg foretrækker silikoneforme, da det er nemmere af få kagerne ud af, men ellers brug hvad I har. Fordel rabarberne i formene og mas dem ned i dejen.
  5. Bag muffinsene i en 180 grader forvarm ovn i ca. 25 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 38