Skyrboller med gulerødder og solsikkekerner - nemme lækre proteinrige boller

Cheesecake med rabarber – glutenfri og uden tilsat sukker

Jeg troede egentlig at rabarbersæsonen var ved at være ovre, men jeg har de sidste par uger fået en del friske rabarber af min kollega, så den er åbenbart stadig rigtig godt i gang. Derfor synes jeg det var en god ide at få afprøve nogle flere opskrifter med rabarber, hvis I nu også ligger inde med pokkers mange rabarber.

RABARBERCHEESECAKE – UDEN TILSAT SUKKER OG GLUTEN

Jeg er blevet ret vild med cheesecake, hvilket faktisk ikke er noget jeg tidligere har gjort mig så meget i, men må indrømme at det smager fantastisk. Derfor var det da på sin plads at prøve at lave en cheesecake med rabarber. Jeg har både vendt rabarberpure i ostemassen samt toppet kagen med en rabarbergelé, så der er rig mulighed for at få brugt jeres rabarber og smagen er dejlig gennemtrængende.

Cheesecaken er som sædvanlig uden tilsat sikker og tilmed også glutenfri, hvilket jeg ved en del af jer er glade for. I opskriften nedenfor har jeg prøvet at opdele opskriften i 4 elementer og under fremgangsmåde står de i den rækkefølge, som tingene skal laves. Jeg håber det er til at finde rundt i. Der er en bund, ostefyld og en gelé på toppen.

Har I som jeg en del rabarber liggende, så har jeg forskellige rabarberopskrifter liggende på bloggen, som eksempelvis rabarbersnitter, rabarbergrød, rabarbersaft, rabarberpure, rabarberkage med crumble, rabarberkage med marcipan og kokos, kokossnitter med rabarber og ikke mindst en ganske almindelig rabarberkage med både sukker, smør og med – den smager fantastisk.

OPSKRIFT

Ingredienser

Rabarberpure

200g friske rabarber

2 spsk. ‘sukker’ (EASIS Multisød)

1 spsk. vand

1 tsk. vaniljepulver

 

Bund

100g mandler

50g havregryn

2 spsk. kokosolie (ca. 45g)

3 stk. dadler

10 dråber flydende sødemiddel

 

Ostemasse

400g flødeost (jeg brugte Philadelphia light)

1 vaniljestang

5 husblas

1 spsk. ‘sukker’ (EASIS Multisød)

(150g Rabarberpure)

 

Rabarbergelé

100g friske rabarber

2 dl vand

2 spsk. ‘sukker’ (EASIS Multisød)

2 husblas

 

Fremgangsmåde

Rabarberpure

 1. Start med at lave rabarberkompotten ved at skære rabarberne i 1 cm tern, kom dem i en gryde med vand og ‘sukker’ og lad det simre 10 minutter. Lad det køle helt af og blend til pure. I skal bruge ca. 150g pure til ostemassen.

Bund

 1. Lav bunden ved at komme alle ingredienserne i en blender og blend til en lind masse. Kom massen i en springform (16 cm) beklædt med bagepapir og sørg for at mase den godt sammen. Bag bunden i 10-12 minutter i en 200 grader forvarm ovn. Lad bunden køle helt af.

Ostemassen

 1. Imens kan I nu lave ostemassen. Flødeosten kommes i en skål og piskes godt igennem. Vaniljestangen skilles, kornene tages ud og komme i skålen sammen med ‘sukker’ og det hele piskes sammen med flødeosten.
 2. Vend 150g rabarberpure i ostemassen og smag den til med lidt sødemiddel til den er så sød som I ønsker den.
 3. Husblas ligges i kold vand i 10 minutter. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt det i en lille gryde. Den smeltet husblas piskes sammen med ostemassen og hældes over den afkølet bund. Stil kagen på køl 3-4 timer eller natten over.

Rabarbergelé

 1. Lav rabarbergelen ved at skære rabarberne i små tern, kom dem i en gryde sammen med vand og ‘sukker’. Lad massen koge 15 minutter, lad dem trække 2 timer, sigt rabarberne fra saften og brug 1,5 dl af rabarbersaften til geléen.
 2. Læg husblas i koldt vand i 10 minutter, lad saften koge hurtigt op, tilføj de udblødte husblas og rør det godt sammen til husblassen er opløst.
 3. Hæld geleen over kagen og stil den på køl et par timer eller til geléen er stivnet.

5 kommentarer

 • Mathilde

  Hvor mange kalorier er der i denne kage? Ift om man ville kunne bruge et stykke som eftermiddagssnack ca 200 kcal? 🤞🏼🤞🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Serena

  Kan man erstattet Multisød og flydende sødemiddel med alternativer? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Du kan bruge sukker i stedet – eller måske honning eller sirup 🙂 Ellers kan du godt bruge andre sukkererstatninger end EASIS.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Lækker cheesecake..Jeg kunne dog ikke få rabarber, så det blev byttet ud med jordbær. Der mangler hvor meget husblas der skal bruges i geleen. Jeg brugte 3 og der var fint.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilladrabo

   Fedt den også fungerer med jordbær 🙂 Og tak fordi du lige skriver jeg mangler at tilføje noget, det er nu fikset 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skyrboller med gulerødder og solsikkekerner - nemme lækre proteinrige boller