Madplan uge 41

Lækreste cremet hummus uden olie – nem og skøn dip til hverdagsretterne eller som snack

Hummus smager fantastisk og kan spise til diverse retter som en slags dressing eller som dip. Derudover fungerer det perfekt til at dyppe sine grøntsagsstave i, det gør dem lige en tand lækre. Hummus kan man efterhånden købe færdiglavet i alle supermarkeder og de fleste af dem smager ganske godt, dog er den hjemmelavet altid bare lidt bedre.

HJEMMELAVET HUMMUS UDEN OLIE

Ofte når man køber en færdiglavet hummus, eller for det meste også når man laver sin egen, så tilføjer man en rimelig stor portion olie, da olien er med til at gøre hummussen cremet og lækker, dog har jeg fornylig lært et lille trick, som gøre hummussen cremet helt uden olie. Dette super smarte fif har jeg efterhånden testet et par gange og den holder hver gang, så derfor skal I selvfølgelig også have opskriften på denne lækre hummus uden olie.

Jeg vil dog lige fortælle, at jeg i forvejen har en opskrifter på hummus med olie og persille. Og er I som jeg vilde med forskellige former for dyppelse, så ligger der også opskrifter på peberfrugtpesto, bønnedip, pesto med dild og purløg, salse verde og ærtemos.

OPSKRIFT

Ingredienser

1 dåse kikærter

1/2 tsk. natron

2 fed hvidløg

1 spsk. tahin

1 tsk. spidskommen

2-3 spsk. citronsaft

1 tsk. groft salt

3-4 stk. isterninger

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge kikærterne i godt med vand samt natron. Lad dem simre i 2 timer og fjern alle skallerne (de flyder til tops).
  2. Lad kikærterne køle helt af og kom dem efterfølgende i en blender eller foodprocessor sammen med tahin, citronsaft, salt, spidskommen og revet hvidløg og lad massen køre på blenderen i 7-9 minutter.
  3. Undervejs tilføjer I 1 isterning af gangen cirka hvert andet minut. Det er med til at køle hummussen ned og gøre den cremet.
  4. Smag hummussen til med citron og salt og server den.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 41