Madplan uge 43

Fetadip med hvidløg og græsk yoghurt – en skøn velsmagende dip

Fetadip er et skønt og nemt tilbehør til alverdens retter. Det fungerer perfekt som dyppelse til aftensmaden om den består af en god bøf, kylling, mørbrad mm. Derudover er det super lækkert at dyppe grøntsagsstave i. Jeg er selv ret vild med alle former for dyppelse og jeg spiser sjældent et måltid uden en eller anden form for sauce, dyppelse, dressing eller lignende – det skal bare være der.

CREMET DIP LAVET PÅ FETA OG HVIDLØG

Denne dip er lækker cremet og en smule fast, hvilket jeg personligt godt kan lide, men synes I den er for tyk i konsistensen, så kan I altid tilføje lidt ekstra græsk yoghurt. Dyppelsen kan laves på ganske få minutter og kræver tilmed ikke ret mange ingredienser. Den er hurtig at bikse sammen og kan sagtens holde dig i køleskabet 3-4 dage.

Udover at bruge dyppelsen til aftensmaden eller til grøntsagsstave, så er jeg sikker på, at den vil fungere perfekt ovenpå et stykke ristet brød eller som smørelse i en sandwich. Det tror jeg kunne smage ret godt – skal jeg vist snart have testet.

OPSKRIFT

Ingredienser

250g feta eller puck ost

2-4 store spsk. græsk yoghurt

2 fed hvidløg

1-2 tsk. citronsaft

Lidt salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Kom ost, græsk yoghurt, revet hvidløg, citronsaft og peber i en blender eller i en skål og brug en stavblender i stedet.
  2. Smag dippen til med salt og citronsaft. Det er ikke sikkert at det er nødvendigt med ret meget salt, men prøv jer frem.
  3. Synes I dyppelsen er en anelse for tyk, så kom lidt mere græsk yoghurt i. Derudover er det lækkert hvis I snitter en håndfuld frisk persille og kommer i dyppelsen, men det behøves ikke.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 43