Bircher mysli med kakao - opskrift på en nem og lækker gang morgenmad

Pastaret med mørbrad, svampe og squash – en skøn og nem hverdagsret

Jeg er ret vild med pasta, selvom jeg ikke spiser det ret ofte, men det smager jo godt. For at skære en smule i kalorieindtaget, supplerer jeg ofte pastaen i mine pastaretter med squash stykker, som til forveksling godt kan ligne pasta (med lidt god vilje). Jeg prøver i hvert fald at skære dem i samme størrelse som mine penne-pasta. Jeg synes faktisk det fungere rigtig godt. Så længe der stadig er pasta i retten, så spiller det ikke en speciel stor rolle for mig, om jeg får 100 stykker pasta eller 25.

PASTA I CREMET SAUCE MED MØRBRAD

Specielt skønne, cremet pastaretter smager fantastisk og det kan heldigvis laves på mange forskellige måder, og kan tilmed laves forholdsvis ‘let’. Denne pastaret er med svinemørbrad, asparges, løg, squash og svampe – en sikker vinder. For at give retten lidt bid, har jeg tilføjet lidt chili og frisk persille, hvilket er en super lækker kombination, hvis I spørger mig.

På bloggen ligger i forvejen en del pasta- og spaghettiretter som denne; one pot spaghetti med kødboller, one pot pasta med kylling, low carb carbonara, bagt pasta, spaghetti med spinat og kylling, spaghetti bolognese og cremet pastaret med hakket kylling.

OPSKRIFT 2-3 pers.

Ingredienser

1 svinemørbrad

100g tørret grov pasta

1 squash

15 stk. champignons

1 løg

2 fed hvidløg

4 skiver serranoskinke

100g philadelphia light

250 ml madfløde 4%

1 dl vand eller svinefond

1 håndfuld revet parmesanost

Lidt citronsaft

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at ordne kød og grøntsager ved at skære mørbrad i mindre tern, champignons i tykke skiver, asparges i 2 cm stykker, squash i halve ringe, serranoskinke i mindre strimler, løg i tern og fintsnit hvidløg.
  2. Sæt en gryde med vand og salt over og kog pasta efter anvisning. Dræn pastaen og lad det stå.
  3. Varm en pande godt op, tilføj lidt olie og steg løg, serranoskinke og hvidløg nogle minutter. Strø salt og peber på kødet og steg det ved høj varme 2-3 minutter. Kom kød med hvidløg, serranoskinke og løg i en skål.
  4. Kom squash og svampe på panden med lidt salt og lad det stege 2-3 minutter. Tilføj ærter samt skålen med mørbrad, serranoskinke, hvidløg og løg. Rør det hele godt sammen ved høj varme og tilføj madfløde, philadelphia, vand, den kogte pasta samt revet parmesan.
  5. Lad det hele simre nogle minutter og smag til med salt, peber, citronsaft og parmesan. Eventuelt kan I tilføje lidt vand, hvis I synes saucen er for ‘fed’. Top med lidt chili og persille.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bircher mysli med kakao - opskrift på en nem og lækker gang morgenmad