Kebabsalat - nem og lækker hverdagsret for hele familien

Kirsebær chiagrød – nem og mættende morgenmad

Julen nærmer sig og det er ved at være tid til at lukke op for alle mine nye juleopskrifter. Jeg tager lidt forskud på glæderne og kommer her med en af dem. I får præcis denne, fordi den egentlig ikke er en rigtig juleopskrift, men kirsebærsaucen gør den lidt jule-agtig, så derfor passer den perfekt til den tid vi går i møde.

CHIAGRØD MED SKYR OG KIRSEBÆRSAUCE

Jeg er ret vild med grød – både kold og varm – og chiagrød mætter utrolig godt og er en skøn måde at starte dagen på. Denne grød er som sagt smagt til med kirsebærsauce, hvilket fungerer rigtig godt. Jeg vil dog lige påpege, at man sagtens kan spise grøden som eftermiddagssnack, eller til dessert, det er også ret lækkert.

Chiafrø smager i sig selv ikke af ret meget, men de giver en sund, nærende og som sagt mættende grød. Derudover skal man ikke bruge ret mange frø, da de kan absorbere meget væske og man får dermed meget mad for få frø.

Der ligger i forvejen forskellige opskrifter på chiagrød på bloggen; chiagrød med vanilje, proteinrig kakaochiagrød, chiagrød med blandet bær, bananchiagrød med chokolade og peanutbutter, kakaochiagrød med kalorielet peanutbutter og koldskål chiagrød.

OPSKRIFT 1 pers.

Ingredienser

100g skyr

50g kirsebærsauce

20g chiafrø

Lidt flydende sødemiddel og vanilje

 

Fremgangsmåde

  1. Grøden laves aftenen inden, eller i hvert fald nogle timer inden, I skal spise grøden.
  2. Kom skyr, kirsebærsauce, chiafrø og lidt sødemiddel i en skål og rør det godt sammen – smag lige til med sødemiddel. Stil grøden på køl.
  3. Næste morgen røres grøden igennem og eventuelt tilføjes lidt vand eller mælk, hvis I synes grøden er for tyk. Top grøden med eksempelvis peanutbutter, skyr, kirsebærsauce og eventuelt lidt chokolade. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kebabsalat - nem og lækker hverdagsret for hele familien