Madplan uge 48

Chiagrød ala risalamande med mandler og kirsebærsauce – en nem og lækker julemorgenmad

Så er der ikke længe til vi bevæger os ind i december måned og julen og julehyggen står for døren. Som I nok kan fornemme, så er jeg noget af et julemenneske og alle steder hvor der kan jules, der skal der dæleme jules. Så derfor har jeg selvfølgelig også lavet en julemorgenmad, som kan spises hele december måned (man kan selvfølgelig spise den året rundt, men… den passer godt til nu).

RISALAMANDE MORGENMAD

Jeg kalder den ‘risalamande’, da jeg synes den minder en del om risalamande – uden at være det. Men det er en grød med vanilje, mandler og kirsebærsauce, så der er jo mange af de samme elementer i denne grød, som der er i risalamande. Grøden fungerer perfekt som en god start på dagen, da den mætter godt. Risalamande er uden tvivl en af mine yndlings desserter og næsten højdepunktet juleaften… næsten 🙂 Derfor var jeg nødsaget til at lave en slags risalamande, som jeg kan spise hele december.

Men I skal bestemt ikke snydes for ‘the real deal’, så på bloggen ligger naturligvis allerede en skøn opskrift på min version af risalamande. Den er lavet på en blanding af almindelige grødris og grove grødris. Derudover har jeg sødet den med florsød og brugt cremefine 19% i stedet for piskefløde og det smager fantastisk.

OPSKRIFT 1 port.

Ingredienser

150g skyr

30g chiafrø

50g mælk eller vand

10g hakket mandler

Lidt flydende sødemiddel og vaniljepulver eller pasta

Evt. 10g vanilje proteinpulver (kan undlades)

 

Fremgangsmåde

  1. Rør skyr og mælk godt sammen til en homogen masse. Tilføj derefter chiafrø, vanilje, proteinpulver, hakket mandler og lidt sødemiddel. Sørg for at røre det hele godt sammen og stil på køl.
  2. Næste morgen røres grøden hurtigt igennem, og synes I den er for tyk, så tilføjer I bare lidt ekstra mælk.
  3. Top grøden med kirsebærsauce, eventuelt lidt ekstra hakket mandler og SPIS.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 48