Juleboller med chokolade, kardemomme og appelsin

Fyldte æbleskiver – med nutella, æblegrød og chokolade

Helt traditionelt set så plejer man at komme et lille stykke æble i æbleskiverne, men det synes jeg man meget sjældent støder på, hvilket personligt ikke gør mig så meget, bryder mig ikke om tilberedt, lunt frugt. Men alligevel fik jeg lyst til at lave fyldte æbleskiver, bare ikke lige med æbletern.

ÆBLESKIVER MED NUTELLA OG ÆBLEGRØD

Disse æbleskiver er lavet på en helt traditionel dej, dog uden tilsat sukker, men I kan sagtens tilføje et par skefulde sukker i stedet for multisød. Ønsker I dem mere grove, kan I også sagtens bytte 60g hvedemel ud med grahamsmel, eller I kan bare følge opskriften, for den er ret god.

For at lave dem lidt anderledes har jeg fyldt dem med æblegrød og smørepålæg fra EASIS. Derudover kom jeg også lidt helt almindelig nutella i et par stykker samt et par chokoladeknapper fra Callebaut i nogle andre. Så man kan fylde dem med mange forskellige ting, men nutella og æblegrød kunne noget helt specielt. Jeg vil lige påpege at dem med æblegrød smagte overraskende godt.

OPSKRIFT 20 stk.

Ingredienser

2 æg

3 dl kærnemælk

180g hvedemel

2 spsk. sukker, multisød eller perfect fit (eller 15 dråber flydende sødemiddel)

1/2 tsk. kardemomme

1/2 tsk. natron

1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. vanilje

Evt. lidt citronsaft

 

Fremgangsmåde

  1. Del æg i blommer og hvider.
  2. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk. Tilføj alle de tørre ingredienser og rør dejen sammen til en homogen masse.
  3. Pisk hviderne i 2 minutter til de er blevet stive og vend dem forsigtigt i blandingen.
  4. Kom dejen i en sprøjtepose og varm æbleskivepanden op. Kom en smule fedtstof i hullerne og fyld dem næsten helt med dej.
  5. Lad dem ligge 1 minut, vend dem en kvart omgang, kom lidt mere dej i og lad dem stege yderligerer i 30 sek. Vend dem en kvart omgang igen, bare den modsatte side, og kom en lille smule dej i.
  6. Vend æbleskiverne helt rundt og lad dem stege 1 minuts tid. De skal cirka stege 3 minutter i alt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juleboller med chokolade, kardemomme og appelsin