Julekonfekt - marcipan toppet med en 'nougatmasse' og ristet hasselnødder

Lun rødkålssalat

Det er blevet den 24. december og julefreden sænker sig over de små hjem. Bordet er dække, juletræet står lyst og flot i stuen med en masse pakker, og nu er det for alvor tid til at julehygge med dem man holder af. Julemaden skal på bordet; flæskesteg, andesteg eller gås, sovs, kartofler og ikke mindst den skønne syrlige lune rødkålssalat, som passer perfekt med den fede og tunge julemad.

VARM RØDKÅLSSALAT MED KANEL OG HONNING

Jeg ved ikke med jer, men i min familie har vi altid spist lun rødkål juleaften, men det har altid været den på glas. Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har smagt en rigtig hjemmelavet lun rødkålssalat, så det skulle jeg selvfølgelig prøve at lave. Jeg gjorde det første gang sidste år, men fik aldrig lagt opskriften på bloggen, men I skal så bestemt ikke snydes for denne skønne salat, så derfor får I opskriften her, så I kan servere den til julemaden den 24.

Opskriften på alt den anden julemad kan I finde på bloggen. Der ligger både en opskrift på flæskesteg, andesteg, kold rødkålssalat, grønkålssalat og risalamande.

OPSKRIFT 4-6 pers.

Ingredienser

500g frisk rødkål

1 spsk. olie, smør eller andefedt

1 spsk. ribsgele

1 spsk. honning eller multisød

1 kanelstang

3 stk. stjerneanis

0,5 dl æbleeddike

0,5 dl vand

1 tsk. salt

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at fintsnitte rødkålen. Find en stor gryde frem og kom lidt olie deri. Tilføj den snittet rødkål og lad det stege 10-15 minutter til den er faldet helt sammen.
  2. Tilføj æbleeddike, ribsgele, honning eller multisød, stjerneanis, kanelstang, salt og vand. Kom låg på gryden og lad kålen simre 1 time eller 2. Det afhænger af om I ønsker lidt bid i kålen eller ej. Husk at røre i kålen indimellem og tilføj evt. lidt mere vand, hvis det er nødvendigt.
  3. Fjern kanelstang og stjerneanis og smag kålen til med salt, eddike og honning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekonfekt - marcipan toppet med en 'nougatmasse' og ristet hasselnødder