Sprøde chokoladebidder fyldt med ristet hasselnødder

Specier med hasselnødder og chokolade

Specier med hasselnødder og chokolade. Sidste år udviklede jeg en opskrift på helt almindelige specier med chokolade, og det blev med det samme en af mine yndlings julesmåkager. Dette skulle selvfølgelig videreudvikles i år og jeg er derfor kommet på specier med forskellige smagsnuancer.

MANDELSMÅKAGER MED CHOKOLADE OG HASSELNØDDER

Specier er en skøn småkage, som smager forrygende og som tilmed er ganske nem at lave – både min udgave, men også de traditionelle med smør og sukker. I princippet kan man smage sine specier til med den smagsgiver, som man foretrækker.

Dog har jeg på fornemmelsen at dem med chokolade er de traditionelle, men det smager godt også med andre smagsgivere. Disse minder en del om de ‘traditionelle’, dog har jeg tilføjet lidt ristet hasselnødder, fordi det bare er utrolig lækkert og så har jeg tilmed rulles dem i hasselnødder. å bliver det ikke meget bedre.

På bloggen ligger der selvfølgelig min udgave af de traditionelle specier med chokolade, men også en version med hvid chokolade og pistacienødder.

OPSKRIFT 25-30 stk.

Ingredienser

100g mandler (eller mandelmel)

100g revet marcipan fra EASIS

50g mel (kokosmel, mandelmel, boghvedemel el. hvedemel)

1 æg

1 tsk. vanilje pasta, pulver eller sukker

40g perfect fit

40g mørk chokolade

60g ristet hakket hasselnødder

 

Fremgangsmåde

  1. Enten kan I bruge mandelmel eller I kan smutte nogle mandler og derefter blende dem til mandelmel – den sidste mulighed er klart den billigste.
  2. Bland mandelmel sammen med revet marcipan, æg, vanilje, perfect fit og ‘mel’. Sørg for at røre det hele godt sammen.
  3. Hak chokolade og hasselnødder og stil 20g hasselnødder til siden. Vend chokoladen og de resterende hakket nødder i dejen.
  4. Rul dejen til en pølse og rul den i de sidste 20g hakket nødder. Pak dejen ind i film og stil på køl eller frost.
  5. Skær dejen I tynde skiver (desto tyndere de er, desto sprødere bliver de), kom dem på en bageplade og bag dem i ca. 8 minutter ved 200 grader.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde chokoladebidder fyldt med ristet hasselnødder